Djibouti - Somalimaa 4.–15.12.2017 alk.3250€

Hinta: alk. 3250€ jaetussa 2hh    

Lisämaksu 1hh 250€

 

Matkan reitti: Djibouti- kaupunki – Abhe- järvi – Assal- järvi – Day Forest – Tadjoura – Sables Blancs Beach – Djibuti - Addis-Ababa - Hargeisa - Las Hill - Berbera - Sheikh vuoret - Arabsiyo - Addis-Ababa

 

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Djibutiin ja Somalimaahan. Viisumit hankitaan lentokentältä maahan saapuessa ja se maksetaan käteisellä. Passissa on oltava 2 tyhjää aukeamaa ja passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Kaikenkattava matkavakuutus on suositeltavaa.

 

Hintaan sisältyy:

 • lento Helsinki – Djibouti ja Addis-Ababa - Helsinki (lentoyhtiö Turkish Airlines, välilasku Istanbulissa)

 • lento Djibouti - Addis-Ababa, menopaluulento Addis-Ababa - Hargeisa (Ethiopian airlines)

 • kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset perillä

 • majoitus ja ruokailut matkaohjelman mukaan

 • matkaohjelmassa mainitut retket ja pääsyliput kohteisiin

 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut

 •  

 • Hintaan ei sisälly:

 • matkavakuutus
 • pakolliset tipit paikallisille oppaille 50€/hlö
 • alkoholi- ja virvoitusjuomat ruokailujen yhteydessä
 • Djibutin viisumi 60 USD
 • Somalilandin viisumi 60 USD

 

Lentoaikataulu:

Kansainväliset lennot:                                                                              

18:15 Helsinki - 22:45 Istanbul                                          

01:35 Istanbul – 06.40 Djibuti

01.55 Addis-Ababa – 07.35 Istanbul

09:35 Istanbul - 12:10 Helsinki

Huom! Lentoaikatauluun saattaa tulla muutoksia.

 

Matkan erityispiirteet: Djiboutissa ja Somalimaassa ei ole hotellien tähtiluokitusta, ne eroavat toisista varustuksen ja sisustuksen mukaan, tärkeimmät mukavuudet (suihku/WC) on jokaisessa huoneessa. Sähkö- ja vesikatkot hotellissa saattavat olla mahdollisia.

 

Rokotukset: Ebola tapauksia maassa ei ole toistaiseksi havaittu. Kolera-, A- ja B-hepatiitti-, MPR, jäykkäkouristus-, keltakuumerokotus. Rokotuskortti on oltava matkalla mukana. Lisää tietoa rokotuksista: www.rokote.fi

 

Matkustustiedote Djiboutista: http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=307092&contentlan=1&culture=fi-FI

Matkustustiedote Somalimaasta: http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=341409&culture=fi-FI

 

Varaukset: 30.7.2017 mennessä.

 

Maksuehdot: 700€ ennakko 7 pv varauksesta, loppumaksu 1 kk ennen matkaa. Ilmoittautuminen on sitova.

ERIKOISMATKAEHDOT: Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeutta.  Ennakkomaksuosuutta ei palauteta, mikäli matkustaja joutuu peruuttamaan matka, kun lentoliput on jo kirjoitettu. Varmista matkavakuutus peruutusturvalla.

 

Matkaohjelma:

1.päivä           Lento Helsinki – Djibouti / Lentoateria

Kokoontuminen Helsinki Vantaa lentokentällä (Terminal 2) klo 16.25, lento Djiboutiin Istanbulin kautta.

 

2.päivä           Djibouti – Djalelo (50 km) / Nomadic Camp / A, L, I  

Saavumme Djiboutiin varhaisaamulla klo 6.10. Syömme aamiaista paikallisessa kahvilassa, jonka jälkeen teemme kaupunkikierroksen ja tarvittavat ostokset. Lounaalla maistamme paikallista herkkua, yemeniläistä kalaa. Lounaan jälkeen on ajomatka Djalelon kansallispuistoon. Puistossa kävelyretken aikana näemme ainoastaan Djiboutissa asuvia gasellilajia. Majoittuminen kansallispuiston Campissa. Iltaa kruunaa nuotiolla tehty ruoka ja keskustelut paikallisten asukkaiden kanssa heidän arjesta ja nykypäivästä.

 

3.päivä           Djalelo – Abhe- järvi (100 km) / As Bole Camp / A, L, I  

Aamiaisen jälkeen ajamme Abhe järveä kohti. Matkamme menee Grand Bara savilaakson läpi. Nautimme lounaasta Ali-Sabiehissa ja ennen Abhelle saapumista vierailemme As Ela kylässä. Majoittuminen ja illallinen As Bole Campissa lähellä Abhe- järviä. Sen taivaalliset maisemat, unohtumattomat auringon nousut ja laskut, hiljaisuus vetävät tänne turisteja kaikkialta maailmasta. Järvi on pinta-alaltaan 200 km2 ja se on pelikaanien ja flamingojen suosittu pesimispaikka. Järven luoteisrannalla kohoa sammunut tulivuori Dama Ali ja sen eteläosassa on paljon kalkkikukkuloita kuumavesilähtöineen. Järven rantoja pitkin asuvat paimentolaisheimot – afara. Niiden asutukset sijaitsevat kaukana toisistaan, niinpä Abhe järvi on yksi maailman autioitumia paikkoja.   

 

4.päivä           Abhe  – Assal -  Day Forest (140 km) / Day Forest Camp / A, L, I         

Heräämme aamukoitteessa ja nautimme kauniista auringonnoususta. On mahdollisuus tehdä tunnin kestävän aamulenkin katsomassa flamingoyhdyskuntien paikkoja. Aamiaisen jälkeen teemme vielä yhden lenkin järven lähiössä, jonka jälkeen lähdemme kohti Assal järveä, matkan varrella pysähdymme Dkhilissä syömään lounasta. Kuolleenmeren jälkeen Assal on maailman toiseksi matalin ja yksi maailman suolaisempia järviä. Järviä ympyröivät lukuisat suolakaivokset, josta tänä päivänäkin nostetaan suolaa. Teemme pienen kävelyretken Assalin ympäristössä ja jatkamme matkaa Day Forestia kohti. Majoittuminen ja illallinen Campissa kansallispuiston tuntumassa.       

 

5.päivä           Day Forest – Tadjoura /  Gulf Hotel**** / A, L, I

Aamiaisen jälkeen vierailemme kansallispuistossa Day Forest. Tämä paikka on aito metsäkeidas aavikkojen keskellä, sillä Länsi-Afrikan metsät on melkein lopullisesti tuhottu. Nautimme upeasta luonnosta ja hyvällä onnella tapaamme harvinaisia lintuja, kauriita sekä kameleja. Lounaan jälkeen kuljetus Tadjouraan. Se on Afrikan länsirannikon yksi vanhempia ja kauneimpia kaupunkeja. Siinä on säilynyt keskiaikaisen sultanaatin sekä ranskalaisen siirtokunnan piirteitä sekä tärkeän taloudellisen keskuksen ja sataman maine. Usein Tadjouraa kutsutaan myös valkoiseksi kaupungiksi, kun kaikki kaupungin rakennukset ovat valkoiset. Majoittuminen ja illallinen Gulf hotellissa.          

 

6.päivä           Tajoura - Djibouti / Hotel Sheraton**** / A, L, I               

Aamiaisen jälkeen on veneretki Sables Blancs rannalle, jossa on erinomaiset uintimahdollisuudet. Lounaan jälkeen lähdemme kohti pääkaupunkia, matkan varrella käymme katsomassa Assalin kuilun koillisessa osassa sijaitsevaa tulivuorialuetta. Majoittuminen ja buffet illallinen hotelli Sheratonissa. Ilta vapaa.  

 

7.päivä           Djibouti  – Addis-Ababa - Hargeisa / Hotelli Damal*** tai vastaava / L

Varhainen herätys, huoneiden luovutus ja kuljetus lento-asemalle, josta Klo 04.45 - 06.00 lento Addis-Ababaan. Välilasku Addis-Ababassa 3 tuntia. Klo 9.20 - 10.50 lento Hargeisaan. Saapuessa Hargeisaan majoittuminen hotelliin, lounas ja kaupunkikierros. Ilta vapaa.

 

8.päivä           Hargeisa - Las Hill luolat - Berbera / Hotelli Maansoor Berbera*** tai vastaava / A, L

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti satamakaupunkia Berberaa. Matkan varrella vierailemme Las Hill luolissa katsomassa noin 10000 vuotta vanhoja kalliopiirroksia. Saapuessa Berberaan kaupunkikierros. Ilta vapaa.

 

9.päivä           Berbera - Sheikh vuoret - Hargeisa / Hotelli Damal*** tai vastaava / A, L

Matka Hargeisaan ja sieltä Sheikh vuorille, jossa vierailemme muinaiskaupunki Ferdousin raunioilla. Paluu Hargeisaan. Ilta vapaa.

 

10.päivä           Hargeisa - Dagah Kure - Arabsiyo - Gabiley - Hargeisa / Hotelli Damal*** tai vastaava / A, L

Tänä päivänä tutustumme Arabsiyoon - kauneen kylään Hargeisan luoteispuolella, jossa asukkaat harjoittavat puutarhahoitoa (Somalimaalla se on harvinainen elinkeino). Pääkaupunkilaiset käyvät Arabsiyossa viettämässä juhlia sekä häitä. Vierailemme Gabileyssa - Somalimaan autonomisessa maakunnassa ja sen hallinnollisessa keskuksessa. Paluu hotelliin. Ilta vapaa.

 

11.-12.päivät          Lento Hargeisa - Addis-Ababa -Istanbul - Helsinki / A

Aamiaisen jälkeen on vapaa aika klo 15.00 saakka, jolloin kuljetus lento-asemalle ja lento Addis-Ababaan klo 17.40 - 19.00. Välilaksu Addis-Ababassa yli 6 tuntia. Klo 1.55 lento Istabulin kautta Helsinkiin. Saapuminen Helsinkiin klo 12.10.

 

Huom! Matkaohjelma on alustava, muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä.   

Tarkka ohjelma 2 viikkoa ennen matkaa.