Azerbaidžan

Kaukasuksen vuoristossa, Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Azerbaidžan ja sen pääkaupunki Baku on väistämättä positiivinen yllätys vaativallekin matkustajalle. Pienestä pinta-alasta huolimatta maa on täynnä arkeologisia, historiallisia ja luonnollisia nähtävyyksiä. Suuret maaöljyn varat ja islam valtiollisena uskontona määräsivät ennalta Arabiemiirikuntien taloudellisen mallin, jonka nuori itsenäinen valtio valitsi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Talouden viimevuotinen huikea kehitys näkyy jo pääkaupungin kuvassa tyylikkään modernin arkkitehtuurin teoksina, ja Arabiemiirikuntien kaltainen loisto ei ole kaukana.

 

Azerbaidžanin pääkaupunki Baku on erinomainen paikka kaupunkiloma viettävälle, jossa voi kävellä keskiaikaisen kaupungin kapeita kujia pitkin, ihastua nykyaikaiseen arkkitehtuuriin, tehdä ostokset itämaisessa basaarissa ja nauttia maukkaasta paikallisesta keittiöstä ja viineistä. Kesällä kaupunkiloman voi yhdistää rantaloman kanssa, sillä upeat hiekkarannat sijaitsevat aivan Bakun tuntumassa Absheronin niemellä.

 

Azerbaidžanin luonto on kaunis ja monipuolinen, maa sopii mainiosti patikointiin sekä pyöräilyyn.

 

Asiakkaan toivomuksesta Azerbaidžanin matkaan voi yhdistää vierailun naapurivaltioihin Georgiaan tai Iraniin. Kysy tarjous.