Valko-Venäjä

Valko-Venäjä on yksi nuorimmista itsenäisistä valtioista, joka ilmestyi Euroopan kartalle 1990-luvulla. Siitä huolimatta, että entisistä neuvostotasavalloista se on Baltian maiden ja Venäjän jälkeen Suomea lähin (lentoaika Minskiin on vain 1,5 tuntia), suomalaiselle turistille maa on melko tuntematon. Syynä on negatiivinen ”neuvostovaltion” maine, jonka maa sai auktoritaarisen hallintojärjestelmän ja demokraattisten normien puuttumisen takia.

 

Useita matkoja Valko-Venäjälle tehneenä matkanjärjestäjänä vakuutamme, että suurin osa turistien ennakkoluuloista ovat turhia ja haihtuvat heti lähdettäessä lentokentältä eteenpäin. Teiden kunnosta ja katujen siisteydestä valkovenäläiset voivat kilpailla suomalaisten kanssa. Hintataso yllättää myös positiivisesti. Palvelutaso on melko hyvä, mutta englantia puhuvista henkilöistä palvelualalla on vielä suuri puute.

 

Valko-Venäjä on pahasti kärsinyt toisen maailmansodan aikana, niinpä vanhaa arkkitehtuuria maassa on säilynyt aika niukasti. Vanhasta arkkitehtuurista kiinnostuneille suosittelemme Unescon maailmaperintökohteita: Mir ja Nesvizh (Njasviž), joihin teemme päiväretkiä Minskistä.

 

Minskissä, jonka valtakatujen leveys ja muistomerkkien mahtipontisuus yllättää matkailijan, voi tutustua stalinistiseen klassismiin sekä moderniin, usein näytösmielellä tehtyyn modernin arkkitehtuurin mestariteoksiin.

 

Järjestämme pääasiassa pidennetyn viikonlopun matkoja Minskiin, pyynnöstä myös Valko-Venäjän kierros, matkat Brestiin, Mark Shagalin (Marc Chagall) kotikaupunki Vitebskiin, pyöräily-, maku- ja maaseutumatkoja sekä sotahistoriallisia matkoja Valko-Venäjälle.