Pietari

Pietari

on Venäjän toiseksi suurin ja Euroopan neljänneksi suurin kaupunki, maailman pohjoisin yli miljoonan asukkaan kaupunki. Sitä kutsutaan Pohjoiseksi Venetsiaksi ja Venäjän kulttuuripääkaupungiksi.

Pietarista on kirjoitettu lukuisia opaskirjoja ja julisteita, joiden sisältöä emme halua toistaa kertomalla omilla nettisivuilla kaikkien tunnetuista kulttuurikohteista ja nähtävyyksistä.

Mielestämme Pietari on tosi monipuolinen kaupunki ja jokaisella käyntikerralla se avautuu aivan eri tavalla.

Kauttamme saatte Pietarin hotellivaraukset, juna- ja lentoliput, viisumit, kuljetus- ja opaspalvelut, liput urheilu- ja kulttuuritapahtumiin, joki- ja kanavaristeilyt, yksityisristeily paketit.

Perinteisten matkojen vaihtoehtona tarjoamme myös erilaisia räätälöityjä teema- ja seuramatkoja.

Dostojevskin Pietari

Ihmisten sielun asiantuntija F.M. Dostojevski tuli Pietarin vuonna 1837 16-vuotiaana ja rakastui kaupunkiin ikuiseksi. Hän asui siellä yhteensä 28 vuotta ja jätti sen vain kaksi kertaa elämässä pitemmäksi ajaksi hänestä riippumattomista syistä. Pietarissa on yli 20 osoitetta, jossa klassikko asui eri aikana, hän valitsi asunnot kulmataloissa, joiden ikkunasta näkyisivät risteykset ja kaupungin perspektiivit, usein kirkon läheisyydessä. Retken aikana käymme Dostojevskin museossa ja kaupungin Kolomna-osassa, jossa suurin osa kirjailijan hahmoja asui, laskemme

730 askeletta Raskolnikovin talosta Aljona Ivanovnan talolle ja 13 porrasta, jotka vievät Raskolnikovin asuntoon. Majoittuminen ”Dostojevski” tai ”The Brothers Karamazov” hotelleissa

ja illallinen ”Idiot” ravintolassa lisäävät tunnelmaa.

Marsalkka Mannerheimin jalanjäljillä  

Opastetulla kierroksella tutustumme Suomen merkittävin persoonan Marsalkka C.G.E. Mannerheimin mielenkiintoisen elämän eri vaiheisiin Pietarissa, näemme nuoruuden ajan asuintalot, talo, jossa nuori Mannerheim tutustui tulevaan vaimoonsa, Chevalier-kaartin majapaikka, joka nykyään toimii Marshall-hotellina, hotellin Mannerheim-näyttely ja paljon muuta.

Isien ja poikien matka Pietariin

Pietari kaupunki oli suunniteltu ja rakennettu satamakaupunkina, sen historia on sidoksessa Venäjän laivaston kehitykseen. Matkan aikana voitte tutustua moniin Pietarin Suuren käskyn mukaan perustettuihin linnakkeisiin kaupungissa ja sen ulkopuolella (Kronstadt, Pähkinä-linnoitus), nousta legendaarisen risteilijä ”Aurora”:n kannelle sekä vierailla Pietarin laivastomuseossa sekä historiallisessa tykistön ja viestintään sotamuseossa.

Lasten Pietari

Lapsille ja lapsiperheille löytyy tekemistä miljoonakaupungissa. Suurissa museoissa kuten Ermitaasi ja Venäjän taidemuseo on olemassa eri-ikäisille lapsille suunniteltuja kierroksia.

Vapaa-aikaa voi viettää vesipuistossa ja kesä aikana ”Chudo-ostrov” huvipuistossa.