Algerian monet kasvot 11.-18.3 ja 4.-11.11.2019 alk.2650€

Tällä matkalla näet ja koet Algerian kaikessa monimuotoisuudessaan. Pääkaupunki Alger on nykyaikainen miljoonakaupunki, joka kätkee sisälleen vanhan arabikeskustansa Kasbahin sokkeloisine katuineen. Maan pohjoisosassa vierailemme muutamassa hyvin säilyneessä Rooman valtakauden rauniokaupungissa. Matkan kohokohta on ehkä kuitenkin Saharan sydämessä sijaitseva M'Zabin laakso ja sen viisi linnoitettua berberikylää. Niiden arkitehtuuri on ainutlaatuista ja omaperäistä.

 

Matkan kesto: 8 päivää / perillä 7 yötä

Hinta: 2.650€, 1hh lisä 270€    

 

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumit Algeriaan. Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Viisumit hankimme noin 1kk ennen matkan alkua.

 
Alustava lentoaikataulu:

AF 5007  11.03.2019  09:25 - 11:30  Helsinki - Pariisi Charles de Gaulle

AF 1654  11.03.2019  14:50 - 17:10  Pariisi Charles de Gaulle - Alger

AF 1555  18.03.2019  10:40 - 13:15  Alger - Pariisi Charles de Gaulle

AF 5000  18.03.2019  15:10 - 19:00  Pariisi Charles de Gaulle – Helsinki

 

Hintaan sisältyy:
Reittilennot turistiluokassa
Majoitus hotellissa*** jaetussa 2h huoneessa
Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja ruokailut
Pääsyliput ja verot
Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut

 

Hintaan ei sisälly:

Viisumikulut (noin 80€)

Matkavakuutus
Henkilökohtaiset kulut kuten ylimääräiset eväät, alkoholijuomat ja matkamuistot
Tipit paikallisille oppaille 30€/matkustaja
Muu mainitsematon

 

Ilmoittautumiset: 20.1.2019 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.
 
Maksuehdot: 350 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa. Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa. Mikäli matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, palautetaan maksut viimeistään 1 kk ennen matkan alkua.

 

Matkaohjelma

 1. päivä       Lento Helsinki - Alger / Hotelli 3* / I                     

Saapuminen Algeriin ja majoittuminen hotelliiin

 

2. päivä       Alger / Hotelli 3* / A, L, I     

Aloitamme päivän ohjelmamme vierailemalla kuuluisassa Kasbahissa, vanhassa arabikaupunginosassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Käymme vastikään restauroidulla Ketchaouan moskeijalla ja Taide- ja käsityömuseossa. Lounaan jälkeen kiertelemme kaupungin uudessa osassa ja teemme museovierailuja  (Islamistisen taiteen museo ja Bardon etnografinen museo), näemme Marttyyrien muistomerkin sekä taiteilijatalo Villa Abd-el-Tifin, joka edustaa neo-maurilaista arkkitehtuuria.

 

3. päivä       Alger – Djemila – Batna / Hotelli 3* / A, L, I                   

Ajamme Djemilaan, joka sijaitsee lähellä Algerian kolmanneksi suurinta kaupunkia Constantinea ja jossa sijaitsee hyvin säilyneitä historiallisia kohteita. Tutustumme antiikin ajan kaupunkiin Cuicul'iin (Unescon maailmanperintölistalla), jonka roomalaiset perustivat keisari Nervan hallintokaudella (v. 96-98). Iltapäivällä jatkamme Batnaan, missä yövymme.

 

4. päivä       Batna – Bou Saada / Hotelli 3* / A, L, I                       

Aamupäivän aloitamme vierailemalla Timgadissä (Unescon maailmanperintölistalla), roomaiskohteessa keisari Trajanuksen ajalta (98 – 117). Monet pitävät sitä maailman kauneimpana roomalaisena rauniokaupunkina ja erinomaisena esimerkkinä heidän käyttämästään ruutukaavoituksesta. Kierrämme kaupungin keskeiset kohteet: forum, teatteri, kylpylä ja hallintorakennukset. Lounaan jälkeen vierailemme perinteisessä algerialaisessa talossa ja käymme vielä yhdessä roomalaiskohteessa, Lambaesis'issa (perustettu 123 – 129, keisari Hadrianuksen kaudella). Iltapäivällä jatkamme Bou Saadaan, missä yövymme.

 

5. päivä      Bou Saada – Laghouat – Ghardaia / Hotelli 3* / A, L, I                      

Aamiaisen jälkeen vierailemme paikallismarkkinoilla. Sen jälkeen tutustumme islamiin kääntyneen ranskalaisen orientalistimaalari Nasreddine Dinet'ille omistettuun museoon. Ennen lähtöämme Ghardaiaan vierailemme vielä Zaoui el Hamel'in pyhinvaelluspaikalla. Matkalla syömme lounaan Laghouat'issa ja iltapäivällä saavumme M'Zab'in laaksoon. Täällä majoitumme perinteiseen majataloon, joka sijaitsee upeassa Beni Isguen'in palmulehdossa.

 

6. päivä      Ghardaia / Hotelli 3* / A, L, I  

M'Zabin laakso ja oasis, sen viiden kylän ainutlaatuinen, maastoon sopeutunut arkkitehtuuri on jokaisen maailmanmatkaajan nähtävä omin silmin!

Kierrämme aluetta koko päivän, Näemme mm. Suuren moskeijan (ulkoapäin) ja vierailemme suurilla mattomarkkinoilla. Tutustumme myös nerokkaaseen, ikiaikaiseen kastelujärjestelmään. Täällä ei ole koskaan ollut vettä tuhlattavaksi! Lounaan jälkeen on ohjelmassa 'arkitehtuurikierros'  El Atteuf'in ja Melikan berberikylissä. Päivän päätteeksi käymme vielä perinteisillä markkinoilla Beni Isguenissa.

 

7. päivä     Ghardaia – Alger / Hotelli 3* / A, L, I                        

 

Aamulento Ghardaiasta Algeriin. Ajamme suoraan lentokentältä (n. 100 km) kahteen foinikialaisten jo v. 500 – 400 e.a.a perustamaan satamakaupunkiin, joilla on sitten historian saatossa ollut vaihtuvia isäntiä. Cherchell'issä, josta roomalaisaikana tuli Mauretanian maakunnan pääkaupunki Caesarea, on museo, jossa tutustumme upeisiin mosaiikkitöihin. Toinen tutustumiskohteemme on Tipasa, jonka arkeologinen alue on Unescon maailmanperintölistalla. Paluumatkalla Algeriin vierailemme vielä Tipasan lähellä sijaitsevalla Mauretanian kuninkaiden hautamausoleumilla, jonne on haudattu berberikuningas Juba II puolisonsa Cleopatra Selenen (Antoniuksen ja Cleopatran tytär) kanssa.

 

8. päivä    Kotia kohti                                       

 

Matkaohjelmassa mainitut ateriat: A – aamiainen, L – lounas, I – illallinen

Huom! Matkaohjelman muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä.