Vuoristo-Altai, Länsi-Mongolia ja Gobi 4.-17.8.2018 alk.3150€

Vuoristo-Altain ja Länsi-Mongolian luonnon kauneudesta ja nähtävyyksistä on sepitetty tarinoita. Matkan aikana tutustumme tunnetuimpiin luonto- sekä historiallis-kulttuurisiin kohteisiin. Käymme upealla Teletskoe järvella, ajamme yhtä Venäjän maisemallisimpia teitä - Chuiskiy traktia pitkin, tie on elämys sinänsä. Jos rohkeutta riittää voi tehdä koskenlaskuretken Katun joella. Kalliomaalauksia, Tsingiskaanin mahtavasta valtakunnasta muistuttavat muistomerkit, vuorten yli kulkevat Suuren Silkkitien polut, shamaanien menot, ja paimentolaiskansojen kulttuuri eivät paljon muuttuneet siitä, millaisina ne ilmestyivät J.G.Granölle hänen tutkimusretkien aikoina noin sata vuotta sitten. Mongolian puolellakin riittää elämyksiä silmille ja sielulle - kanjoni Hermenzav, Nemegetin syvänne, Gobin äärettömät hiekat, laulavat dyynit Khongoryn Els, dinosaurusten hautapaikka Bayanzag, kamelien, jakkien ja villihevosten laumoja, ja tietenkin ikinuori Ulan Bator budhalaisine temppeleineen.

 

Matkan kesto: 14 päivää / 13 yötä

Hinta: 3.150€, 1hh lisä 350€

Huom! Matka matkalle voi liittyä myös Mongolian puolella, siinä tapauksessa järjestämme asiakkaillemme omatoimisen lennon Ulan Batoriin ja sieltä paikallisen lennon Khovdiin. Kysy tarjous. 

 

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumit Venäjälle ja Mongoliaan. Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

 

Hintaan sisältyy
Reittilennot turistiluokassa Helsinki - Pietari - Moskova - Gorno-Altaisk, Ulaanbaator - Moskova - Helsinki ja Dalanzadgad - Ulan Bator
Majoitus matkaohjelman mukaan
Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket ja ruokailut
Pääsyliput ja verot
Suomenkieliset matkapalvelut
Paikallisten oppaiden palvelut

 

Hintaan ei sisälly
Venäjän ja Mongolian viisumit
Matkavakuutus (pakollinen viisumin hankittaessa)
Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit (ratsastus, kalastus, hevosen lypsämiskurssi ym.)
Henkilökohtaiset kulut kuten ylimääräiset eväät, alkoholijuomat ja matkamuistot
Juomarahat paikallisille oppaille
Muu mainitsematon

 

Matkaohjelma

 

Päivä 1  Lento Pietari – Gorno-Altaisk / Lentoateriat 
Kokoontuminen Helsinki Vantaan Terminal 2 klo 15.55. Lento Gorno-Altaiskiin, välilaskuineen Pietarissa ja Moskovassa. Helsinki - Pietarin lennon vaihtoehtona on junamatka Pietariin Allegro- junalla ja siinä kuljetus Pulkovo- lentoasemalle, jossa liitytään ryhmään. Kysy tarjous.

 

Päivä 2   Gorno-Altaisk - Altyn-Köl (Teletskoe) järvi / Mökkimajoitus / L, I
Saapuminen Gorno-Altaiskiin klo 8.50 (+4 tuntia Suomen ajasta). Ajamme noin 160 km, (3,5h) Altyn-Köl järvelle. Tilavuuden mukaan se on Baikalin jälkeen toiseksi suurin Venäjän järvi. Venäläiset kutsuvat sitä Teletskoe, alkukansa teleuttien mukaan. Altailainen nimi Altyn-Köl tarkoittaa ”kultainen järvi”. Järven rannat on harvaan asuttu, sen itäinen puoli kuuluu Altain valtiolliseen kansallispuistoon, niinpä järven luonto ilahduttaa matkustajaa koskemattomalla aitoudella. Järvelle saapuessa nautimme lounaasta ja teemme veneretken. Illalla on mahdollisuus saunoa.

 

Päivä 3           Altyn-Köl järvi - Gorno-Altaisk - Aya  / Hotelli Aya*** tai vastaava / A, L, I

Aamiaisen jälkeen lähdemme paluumatkalle Vuoristo-Altain pääkaupunki Gorno-Altaiskiin. Kaupunki on pieni ja viihtyisä. Sen käyntikortti ja meidän vierailukohde on kansallismuseon läpinäkyvässä sarkofagissa oleva Altain muinaisprinsessan muumio, joka on löydetty Ukok- ylängöllä vuonna 1993. Nautimme aidosta Altain keittiöstä paikallisen taitelijaperheen talossa, käymme jalohirvijalostamossa ja tutustumme paikallisten tärkeimpien elinkeinoihin. Ilta vapaa.

 

Päivä 4          Aya - Kosh-Agach / Turistihotelli / A, L, I

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkalle kuuluisaa M-52 moottorin tietä (vanha nimi on Chuiskiy trakt) pitkin kohti Mongolian rajaa. Ajamme Seminin rotkon yli, näemme kahden suuren joen Chu ja Katunin yhtymäkohdan, Kalbak-Tashin kalliomaalauksia, Suuren ja Pienen Ak-Tru-jäätiköt, rannatonta Kurain aroa. Vasta Kosh-Agachin tuntumassa maisema rupeaa muuttumaan karun kauneeksi Länsi-Mongolian maisemaksi. Yövymme Kosh-Agach kylässä.     

 

Päivä 5         Kosh-Agach - Mongolian raja - Ulgii - Khovd / Turistihotelli / A, L, I

Aamukoitteessa on aika lähteä Tashanta kylää kohti ja ylittää Mongolian rajan. Rajamuodollisuuksien jälkeen ensimmäinen pysähdyspaikka on viihtyisä kaupunki Ulgii, jossa vaihdamme valuuttaa, nautimme lounaasta ja teemme tarvittavia ostoksia. Jatkamme matkaa vielä 220 km Tolbo Nuur järven ohi, Khovd- joen, Burat- ja Khoshat solan ja Zambagarav harjanteen yli Khovd- kaupunkiin, jossa meitä odottaa majoitus hotellissa ja maukas mongolialainen illallinen.  

 

Päivä 6        Khovd - Altai / Turistihotelli / A, L, I 

Tänä päivänä ajamme yli 400 km Suurten järvien syvänteen ohi Altai nimiseen kaupunkiin. Huomenna meitä odottaa kauan kaivattu tapaaminen Gobi aavikon kanssa.

 

Päivä 7        Altai - Shinejinst / Turistihotelli / A, L, I 

Matkalla Altaista Shinejinstiin kohtaamme muinaisten buddhalaisten luostareiden raunioita, lukuisia jurtteja ja kotieläinten laumoja. Shinejinst kylä sen sijannin mukaan kutsutaan Gobin portiksi. Majoitumme jurttaan ja tutustumme mongolien perinteisiin. Sana gobi on mongolin kielen aavikkoa  tarkoittava sana. Gobin autiomaan pinta-ala on noin 1 300 000 km², ja se on yksi maailman suurimmista aavikoista. Suurin osa Gobista on kivikkoista ja kallioista aluetta, jossa kasvaa niukasti ruohoa ja pensaita. 

 

Päivä 8        Shinejinst - Kanjoni Hermen Zav / Jurttamajoitus / A, L, I 

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu solan yli Gobin keskipisteeseen. Kuumuutta, polttava hiekkaa ja harvoja okapensaita... Onneksi tien varrella on aito Zulganai- keidas. Keitaan takana alkaa maapallon kuivempia, maisemallisempia sekä vaikeapääsyisia paikkoja - punakallioalue Hermen Zav. Vuosina 1963-1971 mongolilais-puolalainen paleontologinen  tutkimusretkikunta löysi täältä suuren dinosaurusten hautapaikan.

 

Päivä 9       Kanjoni Hermen Zav / Jurttamajoitus / A, L, I

Kamerat mukaan ja koko päivä on omistettu kanjoniin tutustumiselle.

 

Päivä 10        Kanjoni Hermen Zav - Laulavat dyynit Khongoryn Els / Jurttamajoitus / A, L, I  

Matkamme jatkuu ja tänä päivänä ajamme Nemegetin syvänteen yli. Paikka on tunnettu Palu- kalliomaalauksista sekä dinosaurusten jäännöksistä. Nautimme upeasta auringon laskusta ja kuuntelemme hiekan satumaisia sävelmiä.

 

Päivä 11        Laulavat dyynit Khongoryn Els - Leimuavat Kalliot Bayanzag - Dalanzadgad / Turistihotelli / A, L, I  Auringon nousu Laulavien dyynien keskellä on yhtä upea kuin auringon lasku. Aamiaisen jälkeen ajamme Bayanzagiin ja tutustumme tuon upean paikan nähtävyyksiin. Illalla saavumme Dalanzadgadiin, joss yövymme hotellissa.

 

Päivä 12       Lento Dalanzadgad - Ulan Bator / Hotelli Springs**** tai vastaava / A, L  

Aamiaisen jälkeen lento Ulanbaatariin. Saapuessa Mongolian pääkaupunkiin käymme katsomassa Tsingis-kaanin patsasta ja Tereljin kansallispuistoa. Majoittuminen hotelliin.

 

13.päivä         Ulan Bator / Hotelli Springs**** / A

Aamiainen hotellissa, kaupunkikierros, sis.Gandan luostarin sekä Bogd-khaanin palatsin vierailun. Iltapäivällä on aika ostoksille. Illalla musiikkiesitys (1h).

 

Päivä 14           Paluulento Ulan Bator - Helsinki / A, Lentoateria

Aamiainen hotellissa. Uloskirjautuminen hotellista ja kuljetus lentoasemalle, josta klo 7.10 lento Helsinkiin Moskovan kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 11.30.

    

A – aamiainen, L – lounas, I – illallinen

 

Huom! Matkaohjelman muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkempi ohjelma noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.