Azerbaidžan, Nahitševan ja Luoteis-Iran 5.-16.4.2018 alk.2190€

Nahitševan - Tabriz - Zanja - Teheran - Qazvin - Rašt - Bandar Anzali - Lənkəran - Baku ( 12 pv / 11 yötä)

Mitä suurin osa ihmisistä tietää Azerbaidžanista. Ainakin se, että tämä on Kaspian meren huuhtelema valtio Kaukasiassa. Harva tiettää, että siihen kuuluu myös eksklaavi Nahitševan ja saman niminen entinen sosialistinen neuvostotasavalta ja sittenkin sen pohjalta muodostunut nuori itsenäinen valtio sai nimen Iranin puolella sijaitsevan Azerbaidžanin - historiallisen maakunnan mukaan. Tule tutustumaan nykyiseen sekä historialliseen Azerbaidžaniin. Kumpikin paikka on käymisen arvoinen!

 

Hinta: alk. 2190 € jaetussa 2h huoneessa

Lisämaksu 1hh: 400,- € 

Suomen kansalaiset tarvitsevat Azerbaidžaniin sekä Iraniin viisumit. Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

 

Hintaan sisältyy:

Lennot Helsinki – Nahitševan ja Baku - Helsinki (Turkish Airlines, välilasku Istanbulissa)

kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset

matkaohjelmassa mainitut retket, pääsyliput ja ruokailut

majoitus hyvissä hotelleissa**** jaetussa 2hh aamiaisineen

matkanjohtajan palvelut

suomenkielinen opaspalvelut

 

Hintaan ei sisälly:

pakollinen matkavakuutus

alkoholijuomat, mahdollisia tippejä paikalliselle oppaalle ja kuljettajalle

viisumi kulut (200€)

 

Lentoaikataulu:                                                                                                                    

19:20 Helsinki - 22:45 Istanbul                                                                

1:45 Istanbul - 05:30 Nahitševan

 

02:30 Baku - 04:40 Istanbul                                                          

07:35 Istanbul - 11:05 Helsinki

 

Ilmoittautumiset: 30.1.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.
Maksuehdot: 450 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput 2 viikkoa ennen matkaa.
Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.
 

Matkaohjelma

 

1.päivä                Lento Helsinki – Nahitševan / Hotel Tebriz**** tai vastaava / Lentoateria

Kokoontuminen klo 17.20 Helsinki Vantaa lentoasemalla Terminali 2, Turkish Airlines lähtöselvitystiskin edessä, josta klo 19.20 lento Helsinki – Nahitševan välilasku Istanbulissa. Saapuminen Nahitševaniin klo 5.30, kuljetus hotelliin, majoittuminen.

 

2.päivä                Nahitševan / Hotel Tebriz**** tai vastaava / A, L

Tutustuminen Azerbaidžaniin aloitamme sen autonomisesta tasavallasta Nahitševan. Noan perustama, suurten luonnonvaarojen omaava ja strategisesti tärkeä Nahitševanin alue aina houkutteli valloittajia. Eri aikoina se kuului Aleksander Suuren keisarikunnalle, Persialle ja myöhemmin Venäjälle ja Neuvostoliitolle. Nykyisen statuksen Nahitševan sai 1990-luvulla Azerbaijanin itsenäistyessä. Vuoristo-Karabahin konfliktin seurauksena alueesta tuli enklaavi. Nahitševan on on tunnettu lukuisten alkuvaltioiden jäljistä, historiallisista muistomerkeistä sekä idyllisestä, koskemattomasta luonnosta.    

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme tasavallan pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm Alievin patsas, Mominia Hatun ja Jusuf ibn Kuseira mausoleumit, keskiaikaiset kylpylät, matolle omistettu museo sekä Araksin joella sijaitseva  Nahitševanin patolampi. Lounaan jälkeen käymme Garabaglar kylässä katsomassa Gudu Hatun mausoleumia ja moskeijaa. Ilta vapaa tai lisämaksullinen ohjelma.

 

3.päivä                Nahitševan – Julfa – Tabriz (Iran) / Hotel**** / A, L, I

Aamiaisen jälkeen lähdemme Iranin rajalle kohti Julfaa. Matkalla vierailemme 1200-luvun Kervan-sarain raunioilla ja Gulistan mausoleumissa. Rajamuodollisuuksien jälkeen pääsemme historialliseen Azerbaidžaniin, Iranin Itä-Azerbaidžanin maakuntaan. Rajan tuntumassa sijaitsee armenialaisten arkkitehtuurin helmi - 1200-luvulta peräinen Pyhän Tapion luostari. Katsomme luostarin ja sieltä avautuvia upeita maisemia ja jatkamme matkaa Tabrizia kohti. Illalla pieni kävelylenkki Tabrizin keskustassa.

 

4.päivä                 Tabriz / Hotel**** / A, L

Omana aikoina Tabriz oli yksi Persian pääkaupungeista ja siitä ajasta muistuttavat lukuiset jäljet, mm Kabud- moskeija, Unescon maailamnperintölistalla oleva basaari ja linnakkeen rauniot. Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme runsaasta lounaasta ja teemme retken upeaan Kandovan- kalliokylään. Ilta vapaa.   

 

5.päivä                 Tabriz - Takht-i Suleiman - Zanjan / Hotel**** / A, L, I

Matkamme jatkuu Tabrizista etelään, ajamme Maraghehin kautta, jossa näemme sen kuuluisia kupoleja, jatkamme Takabiin, siinä katsomme Unescon suojeltua Takht-i Suleiman (Salomonin valtaistuin),  aikanaan zarathustralaisuuden pyhä paikka ja Sassanidien aikainen temppeli. Yöpyminen Zanjanissa.

 

6.päivä                 Zanjan - Teheran / Hotel**** / A, L

Aamulla pieni kaupunkikierros, jonka jälkeen ajomatka Iranin pääkaupunkiin, pysähdymme Soltaniye- rauniokaupungissa, jossa näemme kuuluisan vuosien 1302–1312 valmistunut Öljeitün mausoleumin. 

 

7.päivä                 Teheran / Hotel**** / A, L 

Aamiainen hotellissa. Kaupunkikierros. Ilta vapaa.

 

8.päivä                 Teheran - Qazvin - Rašt - Bandar Anzali / Hotel**** / A, L

Aamiaisen jälkeen lähdemme Kaspian mertä kohti. Matkalla vierailemme Qazvin ja Raštissa. Bandar Anzali on Iranin ensimmäinen ja suurin satamakaupunki Kaspian merellä. Kreikan kielellä kaupungin nimi tarkoittaa suota, ei ihmettä että Bandar Anzali sai Iranin sateisimman kaupungin maineen. Saapuessa Bandar Anzaliin teemme pienen kävelyretken keskustassa.

 

9.päivä                 Bandar Anzali - Masal - Lənkəran / Hotel**** / A, L

Päivä alkaa retkestä tyylikkään Masal- vuoristokylään, josta matka jatkuu Azerbaidžanin puolelle, Lənkəraniin. Itsenäisen Azerbaidžanin eteläisellä rajalla sijaitseva kaupunki on tunnettu hyvästä subtroopisesta ilmastosta, upeista mustahiekkarannoista, ainutlaatuisesta teestä ja linnakkeesta, jonka vankina oli itse Josef Stalin. Saapuessa Lənkəraniin teemme kaupunkikierroksen, joka sisältää teemaistiaiset. Ilta vapaa. 

 

10.päivä                 Lənkəran - Gobustan - Baku / Hotel Shapphire Inn**** tai vastaava / A, L

Aamiaisen jälkeen ajomatka Bakuun. Vierailemme Masalli- kylässä, joka on tunnettu mineraalivesilähteistään, ja Gobustanin kansallispuistossa katsomassa kuuluisia kalliomaalauksia. Ilta vapaa.  

 

11.päivä                 Baku / Hotel Shapphire Inn**** tai vastaava / A, L

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kaupunkikierros. Näemme Bakun kauneimmat kadut ja aukiot, teemme kävelykierroksen Ichari-Shiakharin vanhassa kaupungissa ja ihaillemme lukuisia keskiaikaisia arkkitehtuurisia nähtävyyksiä mm Gosha Gala Gapi, pääportti Shirvanshahin palatsiin, keskiajasta jääneet kaupunkiseinät, Kervan-Sarai, käsityöläisten korttelit sekä kuuluisa Giz Galasi (Neitsyjen torni). Vierailemme Musta kaupungin osassa, jossa sijaitsee Nobelin museo sekä tulenpalvojien temppeli Ateshgiakh. Nautimme lounaasta kansallisessa ravintolassa. Ilta vapaa.

 

12.päivä                 Paluulento Helsinkiin / Lentoateria
Keskiyöllä on huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle, josta klo 2.30 lento Helsinkiin, välilasku Istanbulissa. Saapuminen Helsinkiin klo 11.05. Matka päättyy.

Huom! Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkempi ohjelma ja tiedot lisämaksullisista retkistä  noin 2 viikkoa ennen matkaa.