Azerbaijan (sis. Nahitševan) 2.-7.10.2019 alk.1100€

Kaukasuksen vuoristossa Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Azerbaijan ja sen pääkaupunki Baku ovat myönteisiä yllätyksiä vaativallekin matkaajalle. Pienestä pinta-alastaan huolimatta maa on täynnä arkeologisia, historillisiä ja luonnon nähtävyyksiä. Viime vuosikymmeninä maan taloudellinen kehitys - kiitos öljyvarojen - on ollut huikeaa ja tulos näkyy Bakun kaupunkikuvassa tyylikkään modernina arkkitehtuurina. Eipä turhaan asiantuntijat ennustaneet Azerbaijanille Arabiemiraattien kaltaista loistoa. Rikas kulttuuriperintö, lempeä Kaspianmeri, maukas itämainen keittiö ja kaikkialla vallitseva ystävällisyys tekevät matkasta unohtumattoman.    

 

Hinta: alk. 1100 € jaetussa 2h huoneessa
Lisämaksu 1hh: 200,- €

Passit ja viisumit: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Azerbaijaniin (e-viisumin kulut 50€/ hlö). Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen. Viisumia varten tarvitsemme passin kuvasivun kopion.

 

Hintaan sisältyy:

  • meno-paluu lento Helsinki - Baku (Air Baltic, välilasku Riiassa)
  • meno-paluu lento Baku - Nahitševan (Azerbaijan Airlines)
  • lentokenttä- sekä kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
  • matkaohjelmassa mainitut retket, pääsyliput ja ruokailut
  • matkaohjelmassa mainitut majoitukset jaetussa 2hh
  • matkanjohtajan palvelut
  • suomenkielinen opastus

 

Hintaan ei sisälly:

  • alkoholijuomat, tippejä paikalliselle oppaalle ja kuljettajalle
  • viisumi kulut (50€)

                                                                                                                                                              

Lentoaikataulu                                                                                                                                                                       

Lähtö:

20:50 Helsinki - 21:55 Riika

22.45 Riika - 03.20 Baku

Paluu:

04.10 Baku - 07.00 Riika    

08:00 Riika - 09:05 Helsinki

 

Ilmoittautumiset: 20.8.2019 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti. Maksuehdot: 450 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa. Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.

 

Matkaohjelma
1.päivä     Lento Helsinki - Baku / Hotelli**** 
Lento Bakuun, välilasku Riiassa.

2.päivä     Baku / Hotelli **** / A
Aamiaisen jälkeen teemme ensin kävelykierroksen Ichari-Shiakharin vanhassa kaupungissa ja ihaillemme lukuisia historiallisia arkkitehtuurinähtävyyksiä, mm Gosha Gala Gapi pääportti Shirvanshahin palatsiin, keskiaikaiset kaupunginmuurit, Kervan-Sarai, käsityöläisten korttelit sekä kuuluisa Giz Galasi (Neitsyjen torni). Ilta vapaa tai lisämaksullinen ohjelma. 
 

3.päivä     Baku - Nahitševan / Grand-Nakhichevan*** tai vastaava / A, L

Varhainen herätys, huoneiden luovutus, kuljetus lentoasemalle, josta klo 8.00 lento Nahitševaniin.

Nahitševanin autonominen tasavalta on Azerbaijanille kuuluva, muusta maasta erillään sijaitseva, Armenian, Turkin sekä Iranin ympäröimä alue. Tarinan mukaan Noan perustama, suuret luonnonvarat omaava ja strategisesti tärkeä Nahitševanin alue on aina houkuttellut valloittajia. Eri aikoina se on kuulunut Aleksanteri Suuren valtakuntaan, Persialle ja myöhemmin Venäjälle/Neuvostoliitolle. Nykyisen statuksensa Nahitševan sai 1990-luvulla Azerbaijanin itsenäistyessä (Vuoristo-Karabahin konfliktin aikana). Saapuessamme Nahitševaniin, majoittuminen hotelliin ja aamiainen.

Teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme tasavallan pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm Alievin patsaan, Mominia Hatun ja Jusuf ibn Kuseiran mausoleumit sekä ainutlaatuisen suolaluolan. Nautimme paikallisesta maukaasta lounaasta.

 

4.päivä     Nahitševan - Baku / Hotelli**** / A, L

Aamiaisen jälkeen lento Bakuun, jonne saavumme klo 11.40. Lentokentältä ajamme Absheron niemen pohjoisosaan. Näemme kaasuesiintymät Janardag vuorella sekä zoroastrelaisten Tulenpalvojien temppelin Ateshgiakh. Jatkamme matkaa Bakun laidalle ns. "mustaan kaupunkiin", jossa vierailemme Nobelin museossa. 

 

5.päivä     Baku / Hotelli**** / A, L

Aamiainen hotellissa. Sen jälkeen teemme retken Gobustan kansallispuistoon (75km Bakusta). Se kuuluu Unescon maailmanperinnön suojelukohteisiin ja on tunnettu kalliopiirroksistaan. Retken aikana näemme myös vanhoja maaöljyn pumppauspaikkoja  sekä kuuluisan Bibi-Heybatin moskeijan. Lounaan nautimme kalaravintolassa meren rannalla. Paluu hotelliin noin klo 16.00.

 

6.päivä     Paluulento Helsinkiin

Varhainen herätys, huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle, josta klo 4.10 lento Helsinkiin. Saapuminen Helsinkiin klo 09.05.

 

Huom! Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkempi ohjelma 2vkoa ennen matkaa.