Azerbaijan (sis. Nahitševan) 8.-13.4.2019 alk.1150€

Kaukasuksen vuoristossa, Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Azerbaijan ja sen pääkaupunki Baku on väistämättä positiivinen yllätys vaativallekin matkustajalle. Pienestä pinta-alasta huolimatta maa on täynnä arkeologisia, historillisiä ja luonnollisia nähtävyyksiä. Viime vuosikymmenen maan taloudellinen kehitys on ollut aivan huikea ja tulokset näkyvät jo pääkaupungin kuvassa tyylikkään moderniarkkitehtuurin teoksina. Ei turhaan asiantuntijat ennustaneet Azerbaijanille pian Arabiemiraatien kaltaista loistoa. Rikas kulttuuriperintö, lempeä Kaspian meri, maukas itämainen keittiö, vallitseva kaikkiala ystävällisyys tekevät matkasta unohtumattoman.    

 

Hinta: alk. 1150 € jaetussa 2h huoneessa
Lisämaksu 1hh: 200,- €

Passit ja viisumit: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Azerbaijaniin (e-viisumin kulut 80€/ hlö, toimitusaika 2 vk). Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen. Viisumia varten tarvitsemme passin kopion ja valokuvan e-muodossa sekä hakemuslomakkeen täytettynä.

 

Hintaan sisältyy:

  • meno-paluu lento Helsinki - Baku (UIA, välilasku Kiovassa)
  • meno-paluu lento Baku - Nahitševan (Azerbaijan Airlines)
  • lentokenttä- sekä kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
  • matkaohjelmassa mainitut retket, pääsyliput ja ruokailut
  • matkaohjelmassa mainitut majoitukset jaetussa 2hh
  • matkanjohtajan palvelut
  • suomenkielinen opastus

 

Hintaan ei sisälly:

  • pakollinen matkavakuutus
  • alkoholijuomat, tippejä paikalliselle oppaalle ja kuljettajalle
  • viisumi kulut (80€)

                                                                                                                                                              

Lentoaikataulu                                                                                                                                                                       

Lähtö:

16:10 Helsinki - 18:15 Kiova

21.00 Kiova - 01.20 Baku

Paluu:

04.20 Baku - 07.10 Kiova     

09:50 Kiova - 11:55 Helsinki

 

Ilmoittautumiset: 30.1.2019 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti. Maksuehdot: 450 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa. Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.

 

Matkaohjelma
1.päivä     Lento Helsinki - Baku / Hotelli**** 
Kokoontuminen Helsinki Vantaan lentoasemalla Terminali 2 UIA:n lähtöselvitystiskin edessä klo 14.15. Lento Bakuun, välilasku Kiovassa. Saapuminen Bakuun klo 1.20, kuljetus hotelliin, majoittuminen.
 

2.päivä     Baku / Hotelli **** / A, L
Aamiaisen jälkeen teemme ensin kävelykierroksen Ichari-Shiakharin vanhassa kaupungissa, ihaillemme lukuisia keskiaikaisia arkkitehtuurisia nähtävyyksiä mm Gosha Gala Gapi pääportti Shirvanshahin palatsiin, keskiajasta jääneet  kaupunkiseinät, Kervan-Sarai, käsityöläisten korttelit sekä kuuluisa Giz Galasi (Neitsyjen torni). Ilta vapaa tai lisämaksullinen ohjelma. 
 

3.päivä     Baku - Nahitševan / Grand-Nakhichevan*** tai vastaava / A, L

Varhainen herätys, huoneiden luovutus, kuljetus lentoasemalle, josta klo 8.00 lento Nahitševaniin.

Nahitševanin autonominen tasavalta on Azerbaijanille kuuluva, muualta valtiolta enklaavina sijaitseva, Armenian, Turkin sekä Iranin ympäröimä alue. Tarinan mukaan Noan perustama, suurten luonnonvaarojen omaava ja strategisesti tärkeä Nahitševanin alue aina houkutteli valloittajia. Eri aikoina se kuului Aleksander Suuren keisarikunnalle, Persialle ja myöhemmin Venäjälle ja Neuvostoliitolle. Nykyisen statuksen Nahitševan sai 1990-luvulla Azerbaijanin itsenäistyessä (Vuoristo-Karabahin konfliktin aikana). Saapuessa Nahitševaniin, majoittuminen hotelliin ja aamiainen.

Kaupunkikierros, jonka aikana näemme tasavallan pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm Alievin patsas, Mominia Hatun ja Jusuf ibn Kuseira mausoleumit, keskiaikaiset kylpylät, matolle omistettu museo sekä Araksin joella sijaitseva  Nahitševanin patolampi. Lounaan jälkeen käymme Garabaglar kylässä katsomassa Gudu Hatun mausoleumia ja moskeijaa.

 

4.päivä     Nahitševan - Baku / Hotelli**** / A, L

Aamiaisen jälkeen lento Bakuun. Klo 11.15 saavumme Bakuun ja lähdemme Absheron niemen pohjoiseen osaan. Näemme kaasuesiintymät Janardag vuorella sekä zorostralaisten Tulenpalvojien temppelin Ateshgiakh. Jatkamme matkan Bakun laitamaan, ns. "mustaan kaupunkiin", jossa vierailemme Nobelin museossa. Ilta vapaa. 

 

5.päivä     Baku / Hotelli**** / A, L

Aamiainen hotellissa. Retki Gobustan kansallispuistoon (75km Bakusta). Se kuuluu Unescon maailmanperinnön suojelukohteisiin ja se on tunnettu kalliopiirroksistaan. Retken aikana näemme myös vanhoja maanöljyn nostopaikkoja  sekä kuuluisan moskeijan Bibi-Heybat. Retkeen kuuluu lounas kalaravintolassa merenrannalla. Paluu hotelliin noin klo 16.00. Ilta vapaa.

 

6.päivä     Paluulento Helsinkiin

Varhainen herätys, huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle, josta klo 4.20 lento Helsinkiin. Saapuminen Helsinkiin klo 11.55.

 

Huom! Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkempi ohjelma ja tiedot lisämaksullisista retkeistä 2vkoa ennen matkaa.