Burkina-Faso - Norsunluurannikko 3.-12.2.2018 alk. 3050€

Hinta: 3.050€ jaetussa 2h huoneessa, 1hh lisä 350€

Passi ja viisumi: Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumit kaikkiin viiteen maahan. Haemme viisumit noin 2 kk ennen matkaa, silloin tarvitsemme lähtijöiden passit.

 

Lentoaikataulu:
Helsinki – Istanbul 12.45 – 17.10
Istanbul – Ouagadougou 18.30 – 22.30
Abijan – Istanbul 23.00 – 09.10 (+1)
Istanbul – Helsinki 14.45 – 17.20

 

Hintaan sisältyy
Reittilennot turistiluokassa
Majoitus hotellissa jaetussa 2h huoneessa 
Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket ja ruokailut
Pääsyliput ja verot
Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
Paikallisten oppaiden englanninkieliset palvelut

 

Hintaan ei sisälly
Viisumit (hinnan ilmoitamme myöhemmin)
Henkilökohtaiset kulut kuten ylimääräiset eväät, alkoholijuomat ja matkamuistot

Pakolliset tipit paikallisille oppaille 60€/hlö
Muu mainitsematon

 

Ilmoittautumiset: 10.12.2017 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.

 

Maksuehdot: 1000 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa. Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa. Matkalle vaaditaan vähintään 6 henkilöä, jotta matka toteutuu. Mikäli matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, palautetaan maksut viimeistään 1 kk ennen matkan alkua.

 

Matkaohjelma

1.päivä   Lento Helsinki – Ouagadougou (Burkina Faso) / Hotelli Ricardo*** tai vastaava / Lentoateriat
Kokoontuminen klo 10.45 Helsinki Vantaa lentokentällä, Terminaali 2. Lento Ougadougou Istanbulin kautta. Saapuminen Ougadougouun klo 22.30. Kuljetus hotelliin, majoittuminen.

2.päivä   Ougadougou / Hotelli Ricardo*** tai vastaava / A

Aamiaisen jäljkeen kaupunkikierros. Ougadougou on tyypillinen afrikkalainen pääkaupunki, sekoitus maalaista vaatimattomuutta ja suurkaupungin ruuhkaa: vanhoja taksiautoja, polkupyöräilijiä, mopoilijiä, aasikärryjä jne. Koirien ja kissojen siajaan kaduilla vapasti kulkivat kanat ja vuohet. Katujen varrella on olemassa lukuisia kahviloita, jossa voi nauttia juomista ja kuunnella musiikkia.

3.päivä   Ougadougou - Bobo Dioulasso (356km) / Hotelli Les 2 Palmiers*** tai vastaava / A

Ajamme kohti Bobo Dioulasso. Matkalla pysähdymme Bazoulessa katsomassa krokotiileja.

4.päivä   Bobo Dioulasso / Hotelli Les 2 Palmiers*** tai vastaava / A

Kaupunkikierros Bobo Dioulassossa (vanha savimoskeija, Guimbi Outtaran mausoleumi, neomaurilaiesen tyyliin rakennettu rautatie-asema ja markkina). Kaupunki on erittäin verheä muihin Burkina fason kaupungeihin vertailen. Sijainti karavaanireittien varrella teki siitä ajan kuluessa maan tärkeimmin taloudellisen keskuksen ennen kun Ougadougousta tuli pääkaupunki. IIltapäivällä vierailemme parissa kylässä kaupungin ulkopuolella katsomassa paikallisten kansalaisten arkkielämää. 

5.päivä   Bobo Dioulasso - Banfora (85 km) / Hotelli Cascade Palace*** tai vastaava / A

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti Baforaa, teemme pysähdyksen Fabedougoussa katsomassa upeita karstivuoria ja kuuluisia vesiputouksia. Banfora on Norsunluurannikon rajan tuntumassa sijaitseva kaupunki. Se on ympyröity lukuisilla sokeriruokoviljelmillä, ja sokerituotanto on pääelikeino paikallisten keskellä. Iltapäivällä teemme retken Tengrela järvelle katsomassa hippoja ja nautimme auringonlaskusta Sindou vuorilla. 

6.päivä   Banfora - Korhogo, Norsunluurannikko (235 km) / Hotelli Mount Korhogo*** tai vastaava / A

Viimeiset hyväiset Burkina Fasolle ja matkamme jatkuu Norsunluurannikolle. Saman nimisen vuoren juurella sijaitseva Korhogo on valtion toiseksi suurin kaupunki. Suurin osa väestöstä on senoufo, jotka on tunnettuja käsityöläisiä. Tutustumme heidän arkkielämään ja katsomme heidän rituaalitanssiesityksen, myös vierailemme Wagayene kylässä.  

7.päivä   Korhogo - Yamoussoukro (365 km) / Hotelli Akraya*** tai vastaava / A

Matka Yamoussoukroon. Lyhyt pysähdys Katiolan savipajassa sekä Bouakessa lounaalle.

8.päivä   Yamoussoukro - Grand Bassam (275 km) / Hotelli La Madrague*** tai vastaava / A

Ennen maan itsenäistymistä Yamoussoukro oli pieni provinssikaupunki. Vuonna 1983 lähtien valtion ensimmäinen presidentti Felix Houphouet-Boigny teki siitä pääkaupungin. Yamoussoukron käyntikortit ovat maailman korkein, suunniteltu mallin Pietarinkirkon Roomassa katedraali Notre Dam de la Paix sekä Félix Houphouët-Boigny säätiön rakennus. Molemmat näemme tekemässä pienen kaupunkikierroksen enne lähtöä Grand Bassamia kohti.

9.-10.päivät   Grand Bassam - Abidjan, paluulento Helsinkiin / Hotelli***/ A, lentoateria

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen, Vuosina 1893-1896 Grand Bassam oli Ranskan siirtokunnan hallinnollisena keskuksena. Tänä päivänä kaupungin historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmaperintökohteiden listalle. Iltapäivällä kuljetus Abidjanille ja vierailu Banko kansallispuistossa. Klo 23.00 lento Helsinkiin, välilasku Istanbulissa. Saapuminen Helsinkiin 26.2 klo 17.20. 

 

Huom!

Matkaohjelma on alustava, muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä.   

Tarkka ohjelma 2 viikkoa ennen matkaa.