Burundi – Ruanda – Kongo (DT) - Uganda 12. – 27.11.2018 alk. 3990€

Neljä pientä, mutta tosi värikästä maata! Harvinaisen kaunis luonto, sytytettävät afrikkalaiset tansit ja sävelmät, Afrikan sydämeksi kutsuttu Niilin lähde, "arkat gigantit" - vuoristogorillat, aktiivinen tulivuori, maailman suurin lavajärvi ja paljon, paljon muuta suositussa matkassa.

 

Matkan kesto: 16 päivää / 15 yötä

Hinta: alk. 3.990€, 1hh lisä 390€

Huom! Voimme räätälöidä tämän matkan matkustajan tarpeen mukaan jättämällä Burundin, Ugandan tai Kongon osan matkasta pois. Kysy tarjous.

 

Passi ja viisumi: Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumit kaikkiin neljään maahan.

 

Lennot (Turkish airlines):
Helsinki – Istanbul 13.05 – 17.35
Istanbul – Kigali 19.50 – 01.25 (+1)
Entebbe – Istanbul 05.00 – 11.30
Istanbul – Helsinki 14.45 – 17.20

 

Hintaan sisältyy
Reittilennot turistiluokassa
Majoitus turistiluokan hotellissa jaetussa 2h huoneessa 
Kaikki kuljetukset, ruokailut ja matkaohjelmassa mainitut retket lukuun ottamatta lisämaksullisia
Pääsyliput ja verot
Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaiden palvelu

 

Hintaan ei sisälly
Viisumit noin 350 € / hlö

 

Lisämaksulliset retket:

Kongo: Gorillaretki 550 € / hlö

2pv patikkaretki Nyiragongo- toimivalle tulivuorelle (300€)

Varatkaa paksupohjaiset kävelykengät sekä lämpöiset vaatteet, vuorilla saattaa olla kylmä. Ylämäkikävelyä noin 5-6 tuntia. Palkintona upeat maisemat ja koskematon luonto! Yöpyminen teltoissa vuoren päällä.  

Ruanda: kävelyretki Nyuwenge kansanpuistossa 50€

 

Henkilökohtaiset kulut kuten ylimääräiset eväät, alkoholijuomat ja matkamuistot

Pakolliset tipit paikallisille oppaille 50€/hlö

Matkavakuutus
Muu mainitsematon

 

Ilmoittautumiset: 31.5.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.

 

Maksuehdot: 1000 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa. Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ja lisämaksullisilla retkillä ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.

 

Päivä 1    Lento Helsinki – Kigali (Ruanda) / Gloria Hotelli tai vastaava / Lentoateria 
Kokoontuminen klo 11.05 Helsinki Vantaa lentoasemalla, Terminaali 2. Lento Kigaliin Istanbulin kautta. Saapuminen Kigaliin yöllä klo 1.25. Kuljetus hotelliin, majoittuminen.

 

Päivä 2    Kigali – Butare (140 km) / Hotelli / A
Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja vierailu kansanmurhalle omistetussa museossa. Kuljetus Butareen, Ruandan toiseksi suurempaan kaupunkiin. Vierailu matkan varrella sijaitsevassa Nyanzassa Kuninkaanpalatsissa. Majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa. 

Rajan ylitys saattaa kestää ainakin pari tuntia. Gitegassa pieni kaupunkikierros.

 

Päivä 3     Butare - Gitega, Burundi – Tanganjikajärvi (250 km) / Hotelli Karera Beach tai vastaava / A

Aamiaisen jälkeen matkustamme Burundin puolelle. Rajanylityksen jälkeen vierailemme Gitegassa katsomassa ainutlaatuisen kuninkaan rummunsoittajien esityksen. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Tanganjikajärvelle. Se on Afrikan suurin makeavetinen allas, maailman pisin järvi; iän, syvyyden ja vesivaraston mukaan toiseksi suurin järvi Baikalin jälkeen. Tanganjikan rannalla sijaitseva, pienestä kalakylästä pääkaupungiksi kasvanut Bujumbura on vähän sekava, mutta käymisen arvoinen paikka. Kulttuurisia sekä historiallisia nähtävyyksiä on siellä niukasti. Kuuluisin niistä on muistokivi, jonka vieressä kohtasivat brittiläiset tutkimusmatkailijat Henry Morton Stanley ja David Livingstone matkustaessa järveä pitkin vuonna 1871. 

 

Päivä 4     Bujumbura – Nyungwe, Ruanda (160 km) / Nyungwe Forest Lodge tai vastaava / A

Aamiaisen jälkeen paluumatka Ruandaan. Ajamme pitkin maisemallisia teetarhoja ja harvinaisia trooppisiä vuoristometsiä gueretsineen, jotka kuuluvat kansallispuisto Nyungwelle. Saapuessa Nyungween lounas ja vapaa aika. Lisämaksusta opastettu kävelyretki. 

Päivä 5     Nyungwe – Kivujärvi (Gisenyi, 170 km) / Hotelli / A

Aamiasen jälkeen matka Gisenyiin, jossa majoittuminen hotelliin ja pienikaupunkikierros. Valmistautuminen retkelle Kongon puolelle.

 

Päivä 6     Gisenyi – Nyiragongon kansanpuisto (Kongo) / Lodge (tulivuoriretkellä telttamajoitus) / A

Aamiaisen jälkeen Kongon demokraattisen tasavallan rajan ylitys, Goma- kaupungin pieni ajokierros ja kuljetus Nyiragongon kansanpuistoon, jossa on mahdollisuus osallistua lisämaksullisiin retkiin tai nauttia luonnosta puiston lodgessa.  

 

Päivä 7      Nyiragongo – Gisenyi (Kivujärvi, Ruanda) / Hotelli Paradise Malakhide / A

Paluu Ruandan puolelle. Majoittuminen järven rannalla sijaitsevaan hotelliin. Veneretki Kivujärvellä. Ilta vapaa.

 

Päivä 8      Gisenyi – Bunyonyi järvi, Uganda (140 km) / Hotelli Natures Prime Island / A

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Ugandan rajaa. Rajamuodollisuuksien jälkeen jatkamme matkaa Ugandan kauneimman Bunyonyi järven rannalle. Järvi sijaitsee 1962 m korkeudella merenpinnasta, siinä ei ole skistosomia, joten halukkaat voi käydä uimassa. Järvellä on yli 20 pientä saarta ja se on monien harvinnaisten lintulajien pesimispaikka.

 

Päivä 10      Bunyonyi järvi - Mbarara (150 km) / Sky Blue Hotel tai vastaava / A

 

Aamiainen ja kuljetus Mbararaan. Sen lähiössä sijaitseva Mburo- kansanpuisto on tunnettu seeproista ja paikallisista antiloopeista. Puiston järvet ovat täynnä krokotiileja ja virtahepoja. Ilta safari.     

 

Päivä 11      Mbarara – Kampala (270 km) / Hotelli Forest Cottage tai vastaava / A

Ylitämme päiväntasaajan ja ajamme Entebbea kohti.

 

Päivä 12      Kampala / Hotelli Forest Cottage tai vastaava / A

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Kampalassa. Kaupunki sijaitsee Viktoria- järven pohjoisrannikossa, swahilin kielessä kaupungin nimi tarkoittaa antilooppien kukkula. Kampalaa pidetään yhtenä Afrikan vihreämpiä pääkaupunkeja. Vierailemme Kasubi hautoilla, jossa lepäävät Bugandan kuninkaat, Bahai temppelissä sekä matkamuistomarkkinalla. Ilta vapaa.

 

Päivä 13      Kampala - Masindi (250 km) / Hotelli New Court View tai vastaava / A

Aamiaisen jälkeen ajamme luoteiseen, Masindia kohti. Matkan varrella vierailemme Ziwa tiloissa, jossa teemme kävelylenkin isosarvikuonojen parissa. Ilta vapaa.

 

Päivä 14      Masindi - Kansanpuisto Murchison Falls - Masindi / Hotelli New Court View tai vastaava / A

Varhainen herätys, aamiainen ja retki kansanpuistoon, jossa teemme jokiristeilyn Niiliä pitkin. Näemme lukuisia eläimiä lukien mukaan alligaattoreja sekä virtahepoja. Risteilyn kruunaa kävelyretki Murchinsonin vesipotouksille. Lounaan jälkeen teemme ajosafarin. Hyvässä lykässä näemme Ugandan top5:en kuuluvia eläimiä: lejoinia, norsuja, virtahepoja sekä puhveleja. Paluu Masindiin. Ilta vapaa.    

Päivä 15      Masindi - Entebbe (256 km) / Hotelli 4 Penguins tai vastaava / A

Kuljetus Entebbeen. Majoittuminen hotelliin. Vierailu Entebben kasviteiteellisessa puutarhassa, jossa kuvattiin legendaarista leffaa Tarzanista vuonna 1940. Paluu hohelliin ja lepo.

Päivä 16       Paluulento Entebbe – Helsinki / Lentoateria

Klo 2.15 yöllä kuljetus lentoasemalle, josta klo 5.00 on lento Helsinkiin Istanbulin kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 17.20.
  

A – aamiainen, L – lounas, I – illallinen

 

Huom! Matkaohjelma on alustava, muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkka ohjelma 2 viikkoa ennen matkaa. Tällä hetkellä Burundissa ja Kongossa poliittinen tilanne on rauhallinen, mutta epävakainen. Tilanteen huonontuessaan Burundin matkan osaa korvataan ohjelmalla Ruandassa tai Ugandassa. 

Yllä mainituissa maissa ei ole hotellien tähtiluokitusta, ne eroavat toisista varusteen ja sisustuksen mukaan, tärkeimmät mukavuudet (suihku/WC) on jokaisessa huoneessa.

Rokotukset: Kolera-, A- ja B-hepatiitti-, MPR, jäykkäkouristus-, keltakuumerokotus. Rokotuskortti on oltava matkalla mukana. Lisää tietoa rokotuksista: http://www.rokote.fi

Matkustustiedote: www.formin.fi katso maankohtaisesti