Galitsia - Bukovina 6.-11.8.2019 alk. 1290€

 

Hinta: 1290€ jaetussa 2h huoneessa

Lisämaksu 1hh: 200

 

Hintaan sisältyy:

lennot Helsinki – Kiova – Lviv, Tšernivtsi - Kiova - Helsinki

5 yötä Hotelli***

kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja ruokailut (A – aamiainen, L – lounas, I – illallinen)

suomenkieliset opaspalvelut

verot ja pääsyliput

 

Hintaan ei sisälly:

matkavakuutus

lisämaksulliset retket

juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajalle

 

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ukrainalle. Passin on oltava voimassa 3kk matkan jälkeen.

 

Lentoaikataulu:

16.10 Helsinki  -  18.15 Kiova  

19.55 Kiova – 21.00 Lviv                                                                   

07.00 Chernivtsi - 8.15 Kiova

09.50 Kiova – 11.55 Helsinki

 

Ilmoittautumiset 30.3.2019 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Maksuehto: ennakkomaksu 300€  5 vrk varauksen jälkeen, loppumaksu 30 vrk ennen matkaa.

 

Matkaohjelma:

1.päivä

Lento Helsinki - Lviv / Hotelli Dnister *** tai vastaava

Kokoontuminen Helsinki Vantaan lentokentän 2 Terminaalin UIA lähtöselvitystiskin edessä klo 14.10. 
Lento Lviviin Kiovan kautta. Kuljetus lentoasemalta hotelliin. Majoittuminen.

 

2.päivä

Lviv / Hotelli Dnister*** tai vastaava / A, L

Aamiaisen jälkeen opastettu kaupunkikierros. Tutustumme kierroksella oopperataloon, eri uskontokuntien kirkkoihin sekä vanhaan ja yhä toimivaan apteekki-museoon. Nautimme lounaan Lvivin vanhassa kaupungissa. Jälkiruoaksi saamme kaakaota ja kuuluisaa Lvivin suklaata. Kierros jatkuu Lychakivin vanhalle, vuonna 1786 avatulle hautausmaalle. Se on tavallaan ulkoilmamuseo, jossa voi perehtyä alueen historiaan ja samalla nauttia vanhasta kuvanveistotaidosta, sillä suurin osa hautakivistä on ainutlaatuisia mestariteoksia.    

Kierroksen kruunaa vierailu olutmuseossa sekä panimossa, jossa saamme maistaa Lvivke-panimon tuotteita-).  Ilta on vapaa, halukkaille järjestetään lisämaksullista ohjelmaa (teatteri tms). 

 

3.päivä

Lviv – Brody - Pochayiv – Ternopil / Hotelli*** / A, L

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti Pochayivin kaupunkia. Matkan varrella vierailemme vanhassa Brodyssa. Entisaikoina tuo kaupunki oli Lvivin jälkeen Galitsian toiseksi merkittävin. Vuoteen 1918 asti Brody oli Itävalta-Unkarin ja Venäjän rajakaupunki. Brodyssa on syntynyt kuuluisa itävaltalainen juutalaistaustainen kirjailija Joseph Roth, jonka Brodyynkiin liittyvä romaani Radetzky marssi on suomennettu. Näemme Brodyn vanhan linnakkeen (tai  mitä siitä on jäljellä). Yritämme myös päästä katsomaan Brodyn vaikuttavaa juutalaishautausmaata, joka on Itä-Euroopan suurin. Matkamme jatkuu Pochayiviin. Sen käyntikortti on yksi Ukrainan merkittävimpiä luostareita - Pochayivin Lavra. Vierailemme siellä ja nautimme lounaan. Kuljetus Ternopoliin ja yöpyminen.

 

4.päivä

Ternopil – Buchach – Zalishchyky – Tšernivtsi / Hotelli Bukovina*** tai vastaava / A, L

Ternopilista jatkamme matkaa kohti Bukovinaa. Ensimmäisen pysähdyksen teemme Buchachissa ja ihailemme hyvin säilynyttä Itävalta-Unkarin ajan arkkitehtuuria. Matkan varrella meitä odottaa myös kaksi luontonähtävyyttä:  Chervonogorodsky suuri vesiputous sekä Dnestr-joen ympyröimä Zalishchykyn kylä. Saapuessamme Tšernivtsiin nautimme lounaan ja sen jälkeen teemme kaupunkikierroksen bussilla ja jalan. Käymme mm. upeassa Bukovinan metropoliittojen residenssissä, jossa nykyisin toimii yliopisto, vierailemme juutalaismuseossa ja toimivassa synagogassa.

 

5.päivä

Tšernivtsi - Kamjanets-Podilskyi - Hotin - Tšernivtsi / Hotelli Bukovina*** tai vastaava / A, L, I

Kokopäiväretki Kamjanets-Podilskyiin, joka on yksi Ukrainan vanhimmista kaupungeista. Se on tunnettu rotkon laidalla sijaitsevasta 1500-luvun linnoituksestaan. Teemme kaupunkikierroksen ja nautimme lounaan. Paluumatkalla vierailemme Dnestr-joen rannalla sijaitsevassa Hotin kaupungissa, joka oli aikanaan tärkeä keskus Bessarabiassa ja Moldaviassa. Illalla nautimme matkan päättäjäisillallisen paikallisessa ravintolassa. 

 

6.päivä / Lento Tšernivtsi – Helsinki

Varhainen herätys, hotellista uloskirjautuminen ja kuljetus lentoasemalle, josta klo 7.00 lento Helsinkiin Kiovan kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 11.55.

Huom! Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomasta syystä.