Georgia 30.4-5.5.2019 alk. 995 €

Georgia ja sen pääkaupunki Tbilisi yllättävät luonnonkauneudella, rikkaalla kulttuurilla ja keittiön monipuolisuudella. Vanhat kristilliset linnoitukset ja luostarit, vuoriin kadonneet pikkukylät vierasvaraisineen asukkaineen, vuoristomaisemat, vanhan ja lähihistorian muistomerkit yllättävät upeudella talvenakin. Eikä haittaa että ikkunan takana on kylmä  – erinomainen keittiö, hyvät viinit ja sydämelliset sävelmät lämmittävät sielua ja sulavat sydämiä.     

 

Hinta: alk. 995 € jaetussa 2h huoneessa

Lisämaksu 1hh: 200,- € 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan. Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

 

Hintaan sisältyy:

lento Helsinki – Kiova – Tbilisi – Kiova - Helsinki (Ukraine International Airlines)

lentokenttä- sekä kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset perillä

matkaohjelmassa mainitut retket, ruokailut ja pääsyliput

majoitus Tbilisissä hotelli Prestige*** jaetussa 2hh aamiaisineen tai vastaava

majoitus Kutaisissa hotelli Ponte*** jaetussa 2hh aamiaisineen tai vastaava

suomalaisen matkanjohtajan palvelut

suomenkielinen opastus

 

Hintaan ei sisälly: matkavakuutus, alkoholijuomat, mahdollisia tippejä paikalliselle oppaalle ja kuljettajalle (enintään 20€).

 

Lentoaikataulu:

Meno:                                                                                                                         

16:10 Helsinki - 18:15 Kiova                       

21:10 Kiova – 00.55 Tbilisi

Paluu:

05:30 Tbilisi - 07:25 Kiova                          

09:50 Kiova - 11:55 Helsinki

 

Ilmoittautumiset: 20.12.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.
Maksuehdot: 300 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa,
Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.
Mikäli matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, palautetaan maksut viimeistään 1 kk ennen matkan alkua.

 

Matkaohjelma

 

1.päivä               Lento Helsinki – Tbilisi / Hotelli Prestige***              

Kokoontuminen Helsinki Vantaan lentoasemalla, Terminal 2 UIA:n lähtöselvitystiskin edessä klo 14.10. Lento Helsinki – Kiova – Tbilisi. Saapuminen Tbilisiin klo 00.55. Kuljetus hotelliin, majoittautuminen.

 

2.päivä               Tbilisi - Mzheta – Kutaisi / Hotelli Ponte*** tai vastaava / A, L                  

Aamiainen hotellissa. Kaupunki kierros, jonka aikana näemme sekä Vanhan että Uuden Tbilisin mm Sameba, Metekhi ja Sionin kirkot, vanha kaupunkiseinä Narikalan (IV vuosisata), vierailemme perinteisessä itämäisessä rikkivesi-kylpylässä, joka on yksi suosituimmista paikoista sekä paikallisten asukkaiden että vierailijoiden keskuudessa. Kävelemme myös Tbilisin pääkatua, prospekt Rustavelia, jonka varrella on olemassa lukuisa myymälöitä ja kahviloita. Kierroksen jälkeen lähdemme ajomatkalle kohti Kutaisia. Matkan varrella vierailemme Mzhetassa, joka on Georgian vanha pääkaupunki ja tärkein hengellinen keskus, näemme Dzhvarin luostarin sekä Svetizhovelin kirkon, joka kuuluu Unescon perintösuojelukohteisiin. Sen jälkeen ajamme vanhaa Silkkitietä pitkin Muhrani kylään, jossa ruhtinas Muhranskin kartanon yhteydessä toimii viinitehdas. Nautimme perinteisestä ruoasta tehtaan ravintolassa ja maistamme siinä valmistettuja viinejä. Jatkamme matkaa Kutaisiin; johon saavumme illansuussa. Majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa.

 

3.päivä               Kutaisi / Hotelli Ponte*** tai vastaava / A, L

Kutaisi on Länsi-Georgian hallinnollinen keskus, Georgian toiseksi suurin ja Euroopan viidenneksi vanhin kaupunki. Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Kutaisin rikkaan historialliseen perintöön (Bagratin kirkko, Mozameta- luostari) sekä nykypäivään (Georgian parlamenttitalo, keskuspuisto). Lounaan jälkeen vierailemme Kutaisin ulkopuolella olevassa Prometeuksen luolassa. Illalla on mahdollisuus tutustua Kutaisiin omatoimisesti.

 

4.päivä               Kutaisi – Katskhi Pilari - Gori – Upliszihe - Tbilisi  / Hotelli Prestige*** / A, L

Aamiasien jälkeen alkaa paluumatka Tbilisiin, jonka varrella teemme kolme pysähdystä. Ensin vierailemme pienessä Katskhi kylässä katsomassa ”Katskhin pilarin”. Se on kallio, jonka huipulla sijaitsee yhden munkin luostari. Matka jetkuu Goriin, Josef Stalinin kotikylään, jossa meitä odottaa Isä Aurinkoiselle omistettu museo ja runsan lounas. Käymme myös katsomassa muinaisluolakaupunki Upliszihen raunioita. Paluu Tbilisiin. Ilta vapaa.

 

5.päivä                 Tbilisi – Bodbe – Signagi – Tbilisi /  Hotelli Prestige*** / A, L

Aamiaisen jälkeen ajamme Kahetian lääniin, jossa katsomme vanha Bodbe luostari (IV vuosisata). Luostarissa lepäävät Pyhän Nino-Kappadokian Neidon, joka sai kansan kristinuskontoon, jäännökset. Matkamme jatkuu Signagiin – upeaan kaupunkiin Alazanin laakson tuntumassa. Pienen kävelykierroksen jälkeen vierailemme kaupungin museossa ihailemassa Niko Pirosmanin teoksia. Nautimme lounaasta ja maistamme viinirypälevotkaa aidossa georgialaisessa talossa. Paluu Tbilisiin.

 

6.päivä                 Paluulento Tbilisi – Helsinki / Eväspussi

Varhainen herätys, huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle, josta klo 5.30 lento Helsinkiin, välilasku Kiovassa.

Huom! Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkempi ohjelma 2 viikkoa ennen matkaa.