Georgia 5.-10.12.2018 alk. 995 €

Georgia ja sen pääkaupunki Tbilisi yllättävät luonnonkauneudella, rikkaalla kulttuurilla ja keittiön monipuolisuudella. Vanhat kristilliset linnoitukset ja luostarit, vuoriin kadonneet pikkukylät vierasvaraisineen asukkaineen, vuoristomaisemat, vanhan ja lähihistorian muistomerkit yllättävät upeudella talvenakin. Eikä haittaa että ikkunan takana on kylmä  – erinomainen keittiö, hyvät viinit ja sydämelliset sävelmät lämmittävät sielua ja sulattavat sydämmiä.     

 

Hinta: alk. 995 € jaetussa 2h huoneessa

Lisämaksu 1hh: 200,- € 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan. Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

 

Hintaan sisältyy:

lento Helsinki – Riika – Tbilisi – Riika - Helsinki (Air Baltic)

lentokenttä- sekä kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset perillä

matkaohjelmassa mainitut retket, ruokailut ja pääsyliput

4 yötä Tbilisissä hotelli *** jaetussa 2hh aamiaisineen

1 yö Borjomissa hotelli *** jaetussa 2hh aamiaisineen

suomalaisen matkanjohtajan palvelut

suomenkielinen opastus

 

Hintaan ei sisälly: matkavakuutus, alkoholijuomat, mahdollisia tippejä paikalliselle oppaalle ja kuljettajalle (enintään 20€).

 

Lentoaikataulu:

Meno:                                                                                                                         

21:00 Helsinki - 22:05 Riika                      

23:10 Riika – 04.30 Tbilisi

Paluu:

05:15 Tbilisi - 06:40 Riika                         

07:40 Riika - 08:45 Helsinki

 

Ilmoittautumiset: 30.09.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.
Maksuehdot: 300 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa,
Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.

 

Matkaohjelma

 

1.päivä               Lento Helsinki – Tbilisi / Hotelli ***              

Kokoontuminen Helsinki Vantaan lentoasemalla, Terminal 1 Air Balticin lähtöselvitystiskin edessä klo 19.00. Lento Helsinki – Riika – Tbilisi. Saapuminen Tbilisiin klo 04.30. Kuljetus hotelliin, majoittautuminen.

 

2.päivä               Tbilisi / Hotelli *** / A                  

Aamiainen hotellissa. Iltapäivällä kaupunki kierros, jonka aikana näemme sekä Vanhan että Uuden Tbilisin mm Sameba, Metekhi ja Sionin kirkot, vanha kaupunkiseinä Narikalan (IV vuosisata), vierailemme perinteisessä itämäisessä rikkivesi-kylpylässä, joka on yksi suosituimmista paikoista sekä paikallisten asukkaiden että vierailijoiden keskuudessa. Kävelemme myös Tbilisin pääkatua, prospekt Rustavelia, jonka varrella on olemassa lukuisia myymälöitä ja kahviloita.

 

3.päivä               Tbilisi - Akhaltsikhe - Borjomi / Hotelli*** tai vastaava / A, L

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Akhaltsikhea. Matkan varrella vierailemme Mzhetassa, joka on Georgian vanha pääkaupunki ja tärkein hengellinen keskus, näemme Dzhvarin luostarin sekä Svetizhovelin kirkon, joka kuuluu Unescon perintösuojelukohteisiin. Saapuessa Akhaltsikheen vierailemme keskiaikaisessa Rabatin linnoituksessa, joka on yksi Georgian hienoimpia. Kierroksen jälkeen ajamme Borjomiin. Maailman kuuluisuutta kaupunki sai siinä sijaitsevistä mineraalivesilähteistä. Paikka oli suosituimpia kylpylälomakohteena Venäjän tsaarien sekä neuvostoliiton eliitin kesken. Tänä päivänä monia kaupungin hoitoloita jäi huningolle, mutta pulloitettu Borjomi vesi on edelleenkin Georgian tunnettu tuotemerkki ja tärkeä vientitavara. Yöpyminen Borjomissa. 

 

4.päivä              Borjomi - Gori - Tbilisi  / Hotelli*** / A, L, viinimaistiaiset

Aamiasien jälkeen alkaa paluumatka Tbilisiin, jonka varrella piipahdamme Gorissa, Josef Stalinin kotikylässä. Teemme kierroksen Isä Aurinkoiselle omistetussa museossa. Gorin jälkeen ajamme vanhaa Silkkitietä pitkin Muhrani kylään, jossa ruhtinas Muhranskin kartanon yhteydessä toimii viinitehdas. Nautimme perinteisestä ruoasta tehtaan ravintolassa ja maistamme siellä valmistettuja viinejä. Paluu Tbilisiin.

 

5.päivä                 Tbilisi – Bodbe – Signagi – Tbilisi /  Hotelli*** / A, L

Aamiaisen jälkeen ajamme Kahetian lääniin, jossa katsomme vanha Bodbe luostari (IV vuosisata). Luostarissa lepäävät Pyhän Nino-Kappadokian Neidon, joka sai kansan kristinuskontoon, jäännökset. Matkamme jatkuu Signagiin – upeaan kaupunkiin Alazanin laakson tuntumassa. Pienen kävelykierroksen jälkeen vierailemme kaupungin museossa ihailemassa Niko Pirosmanin teoksia. Nautimme lounaasta ja maistamme viinirypälevotkaa aidossa georgialaisessa talossa. Paluu Tbilisiin.

 

6.päivä                 Paluulento Tbilisi – Helsinki

Varhainen herätys, huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle, josta klo 5.15 lento Helsinkiin, välilasku Riiassa.

 

Huom! Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkempi ohjelma 2 viikkoa ennen matkaa.