GEORGIA - AZERBAIJAN 23.-30.8.2018 alk.1350€

Tyylikäs Georgia ja loistava, aurinkoinen Azerbaijan – näillä kahdella, Kaukasian vuoristossa sijaitsevalla maalla on yhtä paljon yhteisiä piirteitä kuin myös kontrasteja! Molemmat yllättävät luonnonkauneudella, rikkaalla kulttuurilla, keittiön monipuolisuudella ja koskettavalla vieraanvaraisuudella. Toisaalta naapurimaiden taloudellinen sekä valtiojärjestelmän ero on valtava, Georgia kehittyy länsimaisen mallin mukaan, kun taas Azerbaijanista saattaa tulla lähiaikoina Emiirikuntien kaltainen valtio. Matkan aikana meitä odottavat vanhat kristilliset sekä itämaiset linnoitukset ja luostarit, vuoriin kadonneet pikkukylät upeineen vuoristomaisemineen, vehreät laaksot ja viiniviljelmät, jännitystä lisäävät teknogeeniset, aivan kuun kaltaiset maisemat öljyporaustorneineen ja mutatulivuorineen.

 

Hinta: alk. 1350 € jaetussa 2h huoneessa
Lisämaksu 1hh: 250,- €

 

Passi ja viisumi: Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan. Azerbaijanin viisumin hankimme matkustajille 1 kk ennen lähtöä. Tarvitsemme passin kopion, 1 värillisen valokuvan jpg-muodossa, täytetyn viisumianomuslomakkeen.

 

Hintaan sisältyy:

 • lento Helsinki – Riika – Tbilisi ja Baku - Riika - Helsinki (Air Baltic)
 • lentokenttä- sekä kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • matkaohjelmassa mainitut retket, ruokailut ja pääsyliput
 • majoitus Tbilisissä hotelli Prestige*** jaetussa 2hh Standard aamiaisineen (lisätietoja hotellista http://www.hotelprestige.ge) tai vastaava
 • majoitus Bakussa hotelli *** jaetussa 2hh Standard aamiaisineen tai vastaava
 • majoitus Shekissa hotelli *** jaetussa 2hh Standard aamiaisineen tai vastaava
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • suomenkielinen opastus

 

Hintaan ei sisälly:

 • Azerbaijanin viisumi 80€
 • matkavakuutus
 • alkoholijuomat
 • juomarahat paikalliselle oppaalle ja kuljettajalle

 

Lentoaikataulu:

Lähtö:

20:50 Helsinki - 21:55 Riika

23:05 Riika - 03:25 Tbilisi

Paluu:

04.10 Baku - 07.15 Riika

12:20 Riika - 13:25 Helsinki

 

Ilmoittautumiset: 15.6.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti. Maksuehdot: 450 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa, Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa. Mikäli matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, palautetaan maksut viimeistään 1 kk ennen matkan alkua.

 

Matkaohjelma
1.päivä
20.50 – 03.25 (+1pv) Lento Helsinki – Riika – Tbilisi

2.päivä / Tbilisi / A
Kuljetus hotelliin, majoittuminen. Aamiainen hotellissa. Iltapäivällä kaupungin kierros (noin 5h), jonka aikana näemme sekä Vanha että Uusi Tbilisin mm Metekhi- ja Sioni- kirkot, vanha kaupunkiseinä Narikalan (IV vuosisata), vierailemme perinteisessä itämäisessä rikkivesi-kylpylässä, joka on yksi suosituimmista paikoista sekä paikallisten asukkaiden että vierailijoiden keskellä. Kävelemme myös Tbilisin pääkatua, prospekt Rustavelia, jonka varrella on olemassa lukuisa myymälöitä ja kuppiloita.

3.päivä
Kokopäiväretki Tbilisi – Mzheta – Gori – Upliszihe – Tbilisi (kesto noin 9h, sis.lounaan).
Vierailemme Mzhetassa, joka on Georgian vanha pääkaupunki ja tärkein hengellinen keskus, näemme Dzhvarin
luostarin sekä Svetizhovelin kirkon, joka kuuluu Unescon perintösuojelukohteisiin. Matka jatkuu Muhrani kylään,
jossa ruhtinas Muhranskin vanhan kartanon yhteydessä toimii viinitehdas. Tutustumme tehtaan viiniviljelmiin ja
sen laajaan viinikokoelmaan ja nautitaan perinteisestä ruoasta tehtaan ravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme
matkaa vanhaa Silkkitietä pitkin Goriin, Josef Stalinin kotikylään, jossa käymme hänen museossa. Paluu
matkalla Tbilisiin käymme katsomassa muinaisluolakaupunki Upliszihen raunioita.

4.päivä
Tbilisi - Bodbe – Signagi – Sheki / A, L, I
Aamiaisen jälkeen ajamme Kahetian lääniin, jossa katsomme vanha Bodbe luostari (IV vuosisata). Luostarissa
lepäävät Pyhän Nino-Kappadokian Neiton, joka sai kansan kristinuskontoon, jäännökset. Matkamme jatkuu
Signagiin – vanhalle linnoitukselle, pieni kävelykierros siellä. Nautimme lounaasta paikallisessa perheessä.
Matkamme jatkuu Azerbaijanin rajalle, Lagodekhiin. Rajamuodollisuuksien jälkeen ajamme kohti Sheki, jossa
illallinen ja yöpyminen hotellissa.

5.päivä / Sheki - Baku / A, L
Aamiaisen jälkeen kaupungin kierros, johon kuuluu Shaki Khanin kesäpalatsin vierailu. Palatsi on rakennettu 1700-luvulla ja on tunnettu upeista seinä- sekä lasimaalauksistaan. Matkalla Bakuun (350 km) käymme Nij kylässä, jossa asuu Azerbaijanin vähimmäiskansa – Udinit. Nautimme perinteellistä udinilaisesta lounaasta ja jatkamme matkaa Bakuun, pysähdymme katsomaan Diri baba mausoleumi sekä Juma moskeijan. Illalla saavumme Bakuun ja majoitumme hotelliin. Hotellin tuntumassa on olemassa hyviä ravintoloita, joten illallinen omalla kustannuksella.

6.päivä Baku / A, L
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kaupunkikierros. Näemme Bakun kauneimmat kadut ja aukiot, teemme kävelykierroksen Ichari-Shiakharin vanhassa kaupungissa ja ihaillemme lukuisia keskiaikaisia arkkitehtuurisia nähtävyyksiä mm Gosha Gala Gapi, pääportti Shirvanshahin palatsiin, keskiajasta jääneet kaupunkiseinät, Kervan-Sarai, käsityöläisten korttelit sekä kuuluisa Giz Galasi (Neitsyjen torni). Vierailemme Musta kaupungin osassa, jossa sijaitsee Nobelin museo sekä tulenpalvojien temppeli Ateshgiakh. retkeen kuuluu lounas. Ilta vapaa.

7.päivä / A, L
Aamiainen hotellissa. Retki Gobustan kansallispuistoon (75km Bakusta). Se kuuluu Unescon maailmanperinnön suojelukohteisiin ja se on tunnettu kalliopiirroksistaan. Nautimme lounaasta kalaravintolassa Shihovo- kylässä meren rannalla. Ilta vapaa.

8.päivä / Paluulento
01.30 Huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle, josta klo 4.10  lento Helsinkiin, välilasku Riiassa. Saapuminen Helsinkiin klo 13.25.
 

 

Huom! Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkempi ohjelma 2 viikkoa ennen matkaa.