Kamerun 22.1-1.2.2019 alk. 2990€

Matkan kesto: 11 päivää / 10 yötä

Hinta: 2.990€, 1hh lisä 280€    

 

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kameruniin. Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

 
Kansainväliset lennot (Turkish airlines):
Helsinki – Istanbul 13.05 – 17.35
Istanbul – Douala 18.55 – 00.10
Douala – Istanbul 01.05 – 11.50
Istanbul – Helsinki 14.45 – 17.20

 

Hintaan sisältyy:
Reittilennot turistiluokassa
Majoitus hotellissa*** jaetussa 2h huoneessa
Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket ja ruokailut
Pääsyliput ja verot

Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut

 

Hintaan ei sisälly:

Kamerunin viisumi

Matkavakuutus
Henkilökohtaiset kulut kuten ylimääräiset eväät, alkoholijuomat ja matkamuistot
Pakolliset tipit paikallisille oppaille (50€/hlö)
Muu mainitsematon
 
 

Ilmoittautumiset: 30.8.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.
 
Maksuehdot: 700 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput kuukausi ennen matkaa. Huom! Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa. Mikäli matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, palautetaan maksut viimeistään 1 kk ennen matkan alkua.
 

Matkaohjelma
 
Päivä 1:     Lento Helsinki – Douala / Lentoateriat
Kokoontuminen klo 11.05 Helsinki Vantaa lentokentällä, Terminaali 2. Lento Doualaan Istanbulin kautta.

 

Päivä 2:     Douala – Limbe – Buea (80km) / Hotelli*** / A, L

Myöhäinen aamiainen hotellissa jonka jälkeen suuntaamme ekskursiolle Doualaan, joka on maan suurin kaupunki, sekä ekonominen pääkaupunki. Kaupungin arkkitehtuuri on suurilta osin säilynyt Saksan siirtomaa ajoilta, mutta kaupungista voi havaita myös moderneja 2000-luvun rakennuksia. Vierailemme Akwa Palace hotellissa, josta on upeat näkymät kenraali Gaullen mukaan nimetylle bulevardille. Tästä jatkamme ”Palace of the Kings Bell”:iin, jonka saksalaiset rakennuttivat vuonna 1905 kuningas Auguste Manga Ndumbelle. Kyseinen palatsi on yksi Doualan arkkitehtuurisista helmistä. Rakennus tunnetaan ranskalaisen kirjailija Célinen mukaan myös nimellä La Pagode (suom. pagodi). Palatsin erikoinen arkkitehtuuri saa sen muistuttamaan hieman itä-aasialaista temppelitornia. Tämän jälkeen vierailemme New Bell moskeijassa, jonka erikoisuutena pidetään sen rakennusaineena käytettyä metalliromua, joka antaa sille omanlaisensa vivahteen. Tämän jälkeen vierailemme vielä kaupungin käsityöläisten korttelissa, jonka jälkeen suuntaamme lounaalle Marin Pecheur ravintolaan. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Bueaa, joka oli Kamerunin pääkaupunki Saksan siirtomaa-aikana (1901 – 1914), ja on edelleen maan lounaisosan pääkaupunki. Buea sijaitsee edelleen toimivan tulivuoren Mount Cameroonin kupeessa. Matkalla poikkeamme vielä Limben kaupungissa, jossa pääsemme tutustumaan erääseen villielämän keskukseen. Puistossa asustaa mm. gorilloja, paviaaneja, simpansseja, krokotiileja, pytonkäärmeitä ja kilpikonnia. Vierailu paikallisessa katolisessa kirkossa, jonka jälkeen matka jatkuu. Saavuttuamme Bueaan teemme pienen kaupunkikierroksen, ja näemme mm. residenssin jonka saksalainen kuvernööri Jesko von Puttkamer on rakennuttanut itselleen.

 

Päivä 3: Buea – Baham - Bandjoun – Bafoussam (285km) / Hotelli*** / A, L

Aamiainen hotellissa jonka jälkeen lähdemme matkaan kohti Bafoussamia. Tie kulkee vuoristossa, Baham aluetta pitkin, jonka asukkaat ovat metsästäjin heimo Bamilike. Heimolle on ominaista, että valta on siirtynyt perintönä isältä pojalle. Tämä on yksi satoista Länsi-Kamerunin vuoristoalueen aluekohtaisista monarkki järjestelmistä. Teemme pysähdyksen Bahamissa ja vierailemme siellä muutamissa alueen pyhinä pidetyissä paikoissa. Tämän jälkeen jatkamme kohti Bandjounin kuningaskuntaa, jonka perustaja Bandjoun oli norsujen metsästäjä. Bandjoun on tärkeä taiteen ja kulttuurin keskus, ja sen asukasluku on noin 150 000. Vierailu museossa, jossa on näyttely noin sadalle taideobjektille jotka ovat jääneet perintönä Bandjounin esi-isiltä. Suurella osalla näistä esineistä on mittava arvo niin taiteen kuin historiankin näkökulmasta, ja usein ne kuvastavat teemoja elämästä ja kuolemasta, rakkaudesta sekä vallasta. Tämän jälkeen ruokailu Kekem ravintolassa, ja matka jatkuu kohti Bafoussamia.

 

Päivä 4: Bafoussam – Foumban (150km) / Hotelli*** / A, L

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme ajamaan kohti Foumbania – Bamumin kuningaskunnan pääkaupunkia. Pysähdys vuoristossa sijaitsevalla järvellä (korkeus n. 1200m merenpinnan yläpuolella). Foumbanissa vierailemme Bamumin sulttaanien palatsissa. Tämä historiallinen rakennus on rakennettu vuonna 1917, ja siellä asuu sulttaani tänäkin päivänä. Palatsin museossa pääsemme tutustumaan tarkemmin Bamunin dynastian historiaan, joka ulottuu vuodesta 1394 aina tähän päivään saakka. Lounas ravintolassa Les Delices jonka jälkeen vierailu taidemuseossa. Museon ympäristössä on paljon käsityöläisiä tekemässä ja myymässä töitään, joten tässä on oiva tilaisuus ostaa uniikkeja tuliaisia. Paluu Bafoussamiin.

 

Päivä 5: Bafoussam – Menchum vesiputoukset – Bafut – Bamenda (125km) / Hotelli*** / A, L

Aamiainen hotellissa, josta matka jatkuu kohti Bamendaa, joka on maan luoteisosan pääkaupunki. Vierailemme Menchumin vesiputouksilla, jotka ovat noin 40m korkeat. Putoukset ovat paikallisille asukkaille pyhä paikka, jossa legendojen mukaan suoritetaan uhrausrituaaleja. Lounas ravintola Alizanessa. Bafutissa vierailemme kuninkaallisessa palatsissa, jossa oppaina toimivat kuninkaiden vaimot sekä muut kuninkaan lähipiiriin kuuluvat henkilöt. Museossa pääsee ihastelemaan perinteisiä naamioita, patsaita, pukuja sekä historiallisia valokuvia Saksan siirtomaa-ajalta sekä tutustumaan Bafutin kansan ja kuninkaan myrskyisään menneisyyteen.

 

Päivä 6: Bamenda - Dschang – Fongo-Tongo (180km) / A, L

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Dschangia, joka on yliopistokaupunki Bameleken alueella. Kaupungin kirjoitettu historia alkaa vuodesta 1895, jolloin se löydettiin saksalaisten sotilaiden toimesta. Saksalaisten tappion jälkeen ensimmäisessä maailmansodassa vuonna 1917, Kamerunista tuli Iso-Britannian siirtomaa, ja tämän jälkeen vielä Ranskan siirtomaa vuosina 1920 – 1960. Lounas ravintolassa Alliance Francaise. Käymme parilla luonnon nähtävyydellä kaupungin läheisyydessä, joita ovat kalliojyrkänne Foreke ja Mami Wata vesiputoukset Fongo Tongossa.

 

Päivä 7: Dschang – Limbe (239km) / Hotelli*** / A, L

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti rantakaupunki Limbeä, jota kutsuttiin aikaisemmin Viktoriaksi englannin kuningattaren mukaan. Matkan varrella pysähdymme Ekomin kylässä, jossa pääsemme ihailemaan 80 metriä korkeita vesiputouksia Nkam joen varrella. Limbeen saavuttuamme lounastamme ravintolassa Neptune, jonka jälkeen on vapaa-aikaa.

 

Päivä 8: Limbe – Bimbia (40km) / Hotelli*** / A, L

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä on vapaa-aikaa rentoutua Atlantin rannalla. Lounas ravintolassa Neptune, jonka jälkeen lähdemme ekskursiolle Bimbiaan. Bimbiasta laivattiin aikoinaan orjia Yhdysvaltoihin, Brasiliaan ja Jamaikalle. 12 miljoonasta afrikkalaisesta orjasta joita vietiin Amerikkaan 1600-1900 lukujen aikana, noin 10% laivattiin nimenomaan Bimbian satamassa. Vierailu museossa.

 

Päivä 9: Limbe – Douala (70km) / Hotelli*** / A, L

Vierailemme päivän aikana useissa Doualan nähtävyyksissä kuten Centenaire kirkossa, Mandesi Bell palatsissa sekä Doualan palatsissa. Lounas ravintolassa Gande Fumé. Lounaan jälkeen vierailu kalastajakylä Youpwessa.

 

Päivä 10: Douala / Hotelli*** / A, L

Aamiainen hotellissa. Vierailu Kamerunin ensimmäisessä katolisessa kirkossa Marienbergissä. Tämän jälkeen tutustumme Ossa-järven ympäristöön, ja käymme muun muassa Pongo-saarella, jossa asustaa simpansseja. Lounaan jälkeen palaamme Doualaan jossa on loppupäivä vapaa-aikaa. Klo 22.30 Kuljetus lentoasemalle.

 

Päivä 11: Paluulento / Lentoateria

Klo 01.05 Lento Helsinkiin Istanbulin kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 17.20.

A – aamiainen, L – lounas, I – illallinen
Huom! Matkaohjelman muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä.