Kolyma tietä pitkin Magadan – Jakutsk 2.-12.2.2019 alk.3290€

Jakutskia ja Magadania yhdistävä, 2032 km pituinen valtatie R504 (vanhan numeroinnin mukaan M56) ”Kolyma” on ainoa Jakutian itä-osasta Tyynen meren rannalle vievä tie. Sitä rakennettiin Stalinin aikana GULAG:in vankien työvoimin. Karmeita työ-oloja ei kestänyt, vankeja kuoli tuhansia, niiden ruumiit haudattiin tien alle, niinpä kansan keskuudessa tätä tietä kutsutaan ”Luiden tieksi”. Vankileirit sijaitsivat tien varrella 25 km välein, tänä päivänä harva leirirakennus on säilynyt, Neuvostoliiton historian surullisimpia kausia muistuttavat paikkojen nimet ja uhreille omistetut muistomerkit. Surullisesta maineesta huolimatta tie on tosi maisemallinen, se menee monien ilmastovyöhykkeiden läpi, suurin osa ikiroutaa pitkin.

Helmikuun loppupuoli ja maaliskuu on paras aika tälle matkalle, siinä aikana kovat pakkaset laantuvat, päivä pitenee, alueella vallitsee kuiva, aurinkoinen ilma, tie on hyvässä kunnossa.

Hinta: alk. 3290€ jaetussa 2h huoneessa

Lisämaksu 1hh: 200€ 

Hintaan sisältyy:

 • Lennot Helsinki - Magadan ja Jakutsk - Helsinki (lentoyhtiöt Aeroflot, Yakutia, välilaskut Moskovassa)
 • 2 yötä Magadanissa, Hotelli*** jaetussa Standard 2hh aamiaisineen
 • 2 yötä Jakutskissa, Hotelli*** jaetussa Standard 2hh aamiaisineen
 • 1 yö Handygassa, Majatalo
 • 1 yö Ust-Nerassa, Majatalo
 • 1 yö Jagodnoessa, Majatalo
 • 2 yötä Oimyakonissa, Perhemajoitus
 • kuljetukset Magadanissa ja Jakutskissa lentokenttä - hotelli
 • kuljetus pikkubussilla reitillä Magadan – Jagodnoe – Ust-Nera - Oimyakon – Tomtor – Handyga – Jakutsk
 • kaikki alla olevassa matkaohjelmassa mainitut retket (suomennettu) ja ruokailut
 • matkanjohtajan, tulkki-, opaspalvelut
 • verot

Hintaan ei sisälly:

 • Venäjän viisumi (noin 80€)
 • matkavakuutus
 • tipit kuljettajille ja paikallisille oppaille

 

Huom! Matka on vaativa, majoituksen taso vaihtelee ja palvelu paikoittain on hyvin vaatimaton. Suurin osa WC:sta tien varrella on ulkona olevat käymälät. Matka ei ole tarkoitettu ”sohvaperunoille” eikä nirsoille henkilöille! 

Lentoaikataulu:

Meno:

9.30 Helsinki - 12.05 Moskova                                                             

20.10 Moskova – 11.30 (+1) Magadan         

Paluu:

07.40 Jakutsk – 8.40 Moskova

12.50 Moskova – 13.30 Helsinki

Ilmoittautumiset 25.9.2018 mennessä.

Maksuehto: 750€ ennakko 7 pv varauksen jälkeen, loput 2 viikkoa ennen matkaa. Ilmoittautuminen on sitova.

Erikoismatkaehdot: Kirjoitetuille lentolipuilla ei ole palautusoikeutta. Lentolippuhintaa ei palauteta, mikäli matkustaja joutuu peruuttamaan matka lippujen kirjoittamisen jälkeen, joten varmista matkavakuutus peruutusturvalla. Matkalle vaaditaan vähintään 6 henkilöä, jotta matka toteutuu.

Mikäli matka ei toteudu matkanjärjestäjän johdosta, maksut palautetaan viimeistään 1 kk ennen matkaa.                                                                                                    

Pukeutuminen: kunnon lämpövaatteet ja pakkasen kestävät jalkineet.

Matkaohjelma:
Päivä 1:          Lento Helsinki – Moskova – Magadan / Lentoateria
Kokoontuminen Helsinki Vantaan lentokentän 2 Terminaalin aulassa klo 7.30. Lento Magadaniin, välilasku Moskovassa.

Päivä 2:          Magadan / Hotelli***
Saapuminen Magadaniin klo 11.30. Aikaero Suomen kanssa on 8 tuntia. Kuljetus hotelliin, majoittuminen ja lepo. Illalla pieni keskustan kävelykierros, kaupunkimuseon vierailu.

Päivä 3:          Magadan / Hotelli*** / A

Koko päivä on varattu Magadaniin tutustumiselle ja tarvittavien ostoksien tekemiselle. Käymme Krutaja kukkulalla, jossa näemme kuuluisa veistäjä Ernst Neizvestny tekemä, poliittisille vangeille omistetun muistomonumentin. Kukkulalta aukeaa upea näköala kaupungin molemmille, Nagaevin ja Gertnerin lahdelle. Käymme torilla ja teemme ostokset. Ilta vapaa.    

Päivä 4:          Magadan – Jagodnoe (noin 500 km) / Majatalo / A, Retkilounas, I

Aamiaisen jälkeen on aika lähteä Kolyma tietä pitkin Jagodnoe kohti. Pikkubussit Toyota Hiace tai Hyundai Starex on varustettu Siperian pakkaset kestävillä osilla. Tie menee neljän upean rotkon läpi. Debin asutuksen kohdalla ylitämme Kolyma- joen. Sen rantoja yhdistävä silta on nähtävyys sinänsä, se on Magadanin alueen suurin insinöörikonstruktio. Saapuessa Jagodnoeen vierailemme ”Kolyman muisto” nimisessä museossa. 

Päivä 5:          Jagodnoe  - Ust-Nera (noin 500 km) / Majatalo / A, Retkilounas, I

Tie Jagodnoesta Ust-Neraan vie meitä tundran ja taigan, vuorten ja jokilaaksojen läpi. Ajamme lukuisten hiili- ja kultakaivosten ohi, monet niistä toimivat edelleenkin. Käymme Kadykchanin aave-kaupungissa. Sen nimi evenin kielestä käännettynä merkitsee ”Kuoleman laakso”. Stalinin aikana siellä sijaitsi yksi GULAGin työvankileiri. Astutus lakkautettiin vasta vuonna 1996 hiilikaivoksessa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen.

Päivä 6:          Ust-Nera – Tomtor - Oimyakon (460 km) / Perhemajoitus / A, Retkilounas, I

Tämän päivän tärkein vierailukohde on Tomtor. Siinä sijaitsevalla lentokentällä tekivät välilaskut Alaskasta Moskovaan ja siitä eteenpäin rintamalle menevät lentokoneet, joita Yhdysvallat toimittivat Neuvostoliitolle toisen maailmansodan aikana.  

Näemme sen lentokentän sekä muistomerkin. Vierailemme Tomtorin kylämuseossa, jos aika sallii myös jäägalleriassa. Saapuessa Oimyakoniin majoitumme perheessä, jossa meitä odottaa maukas illallinen.

Päivä 7:          Oimyakon / Perhemajoitus / A, L, I

Vietämme koko päivän Oimyakonissa. Maistamme perinteisen jakuuttien kalaruoan (stroganinan). Vierailemme yksityisellä maatilalla, jossa tutustumme paikallisen lehmän rotuun. Rodulle on ominaista korkea kylmän sietämiskyky ja rankoista oloista huolimatta maidon korkea rasvanpitoisuus. Lounaan jälkeen käymme paikassa, jossa on rekisteröity matalin lämpötila. Otetaan kuvia ”Maailman kylmin paikka” monumenttista. Oimyakonin kulttuuritalossa katsomme lasten tanssiryhmän esityksen ja tutustumme jakuuttien perinteellisiin menoihin (mm sielun puhdistus Algis sekä tulen lepyttäminen), Illallinen perheessä. Mahdollisuus saunomiseen.

Päivä 8:          Oimyakon – Jurunchei – Handyga (617 km) / Majatalo / A, L, I

Matkalla vierailemme pienen kansan eveenien (lamuuttien) asuttamassa Jurunchei- kylässä. Eveenien elinkeino on poronhoito, käymme aidossa porotilassa, jossa meille tarjotaan poronajelu ja lounas poronhoitajan luona. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Handygaan. Ajamme Verhojansky vuoriston yli, tien varrella näemme villihevosten lukuisia laumoja. Kovista pakkasista huolimatta jakuuttihevonen oleskelee ulkona ja osaa löytää lumen alta ruokaa.

Päivä 9:          Handyga – Jakutsk (419 km) / Hotelli*** / A, L

Ajamme Kolyma- tien viimeisen pätkän. Pidämme tauon ulkoilmamuseossa Cherkeh, johon on kerätty perinteelliset XVII-XIX- luvun jakuuttiset puurakennukset koko tasavallasta. Syömme lounasta matkan varrella olevassa kahvilassa. Illalla saavumme Jakutskiin. 2032 km autiomaata pitkin on takana. Majoittuminen. Kunnon palvelut ovat taas saattavilla!   

Päivä 10:        Jakutsk / Hotelli*** / A

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen, vierailemme mammuttimuseossa ja kalatorilla. Aika ostoksille. Ilta vapaa.

Päivä 11:        Paluulento Jakutsk – Moskova - Helsinki / A, Lentoateria

Varhainen herätys, huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle, josta klo 7.40 lento Helsinkiin Moskovan kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 13.30.          
Huom! Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkempi matkaohjelma noin 2 viikkoa ennen matkaa.