Odessa ja Moldova 8.-15.7.2018

Kahteen viime vuoden suosituimpaan kohteeseen voi tutustua samalla matkalla, sillä Ukrainan helmi Odessa ja Moldovan pääkaupunki Chishinau sijaitsevat 178 km:n etäisyydellä toisistaan. Odessa yllättää upealla arkkitehtuurilla, kulttuurilla ja ystävällisellä rantakaupungin ilmapiirillä. Chisinau on paljon pienempi, mutta silti tyylikäs ja tutustumisen arvoinen kaupunki. Matkan aikana tutustumme Pohjois-Mustanmeren rannikon rikkaaseen historiaan ja siellä asuviin kansoihin.

 

Hinta: alk. 1150 € jaetussa 2h huoneessa
Lisämaksu 1hh: 190 €

 

Hintaan sisältyy:
lennot Helsinki - Kiova - Odessa ja Chisinau - Kiova - Helsinki, lentoyhtiö UIA
3 yötä Odessassa 2hh aamiaisineen Hotelli Arcadia*** (kodikas hotelli keskustan ja Arcadia kaupunkirannan välissä, kaikissa huoneissa puhelin, TV, jääkaappi, ilmastointi), lisätiedot: http://hotel-arkadia.od.ua/ tai vastaava
4 yötä Chisinaussa 2hh aamiaisineen Hotelli Cosmos*** (viihtyisä retro-tyyllinen hotelli Chisinaun keskustan tuntumassa, kaikissa huoneissa puhelin, TV, jääkaappi), lisätiedot: http://www.hotel-cosmos.com tai vastaava
kuljetukset perillä lentokenttä – hotelli – lentokenttä ja Odessa - Chisinau
kaikki matkaohjelmassa mainitut retket, kuljetukset ja ruokailut
suomenkieliset matkanjohtaja- ja opaspalvelut

 

Hintaan ei sisälly:
matkavakuutus
tipit kuljettajille

 

Passi ja viisumi: Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Ukrainaan, Moldovaan eikä Transnistriaan.

 

Lentoaikataulu:

14.45 Helsinki - 16.50 Kiova

19.35 Kiova - 20.25 Odessa

7.20 Chisinau - 8.25 Kiova

9.30 Kiova - 11.40 Helsinki

 

Varaukset: 9.6.2018 mennessä.
Maksuehdot: 300€ ennakko 7 pv varauksen jälkeen, loppusumma 2 viikkoa ennen matkaa. Ilmoittautuminen on sitova.

 

Erikoismatkaehdot: Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeutta. Ennakkomaksuosuutta ei palauteta, mikäli matkustaja joutuu peruuttamaan matka, kun lentoliput on jo kirjoitettu. Varmista matkavakuutus peruutusturvalla.

 

Matkaohjelma:

1.päivä  
12.45 Kokoontuminen Helsinki – Vantaa lentoasema terminaali 2
14:45 – 20.35 Lento: Helsinki – Kiova - Odessa
21.00 – Kuljetus lentokentältä hotelliin. Majoittuminen.
   
2.päivä  
7.30 – 10.00 Aamiainen hotellissa.
10.00 – 13.00 Opastettu kaupunkikierros, jonka aikana tutustumme Odessan rikkaaseen historiaan, ainutlaatuiseen kulttuuriin ja mahtavaan arkkitehtuuriin, kävellemme Deribasovskaya katua pitkin, näemme kuuluisat Potemkinin portaat, Katariina Suuren ja Pushkinin patsaat, Passazin ja Odessan Oopperan. Kierroksen jälkeen vapaa aika.
   
3.päivä  
7.30 – 10.00 Aamiainen hotellissa.
10.00 – 18.00 Retki Belgorod - Dnestrovskille. Akkerman, Ofiusa, Tira, Levkopol, Monkastro, Chetatya-Albe, Alba-Julia, Fegervar, Belgorod – näin monta nimeä kaupunki vaihtoi omassa yli 2500 vuoden historiassaan. Tänä päivänä se kuuluu Unescon kymppilistaan keskeytyksettä asutettuja kaupunkeja. Kaupungin käyntikortti on Akkermanin linnoitus. Belgorod-Dnestrovskyn tuntumassa sijaitsee sveitsiläisten siirtolaisten perustama kylä Shabo, joka on tunnettu pitkälti viinitarhoistaan. Retken aikana tutustumme Akkermanin linnoitukseen sekä viinitila Shaboon, jossa meille on järjestetty kierros viinikulttuurimuseossa ja viininmaistiaiset. Kokopäiväretki sis. lounaan.
   
4.päivä  
7.30 – 10.00 Aamiainen hotellissa.
10.00 – Lähtö Moldovan rajalle ja siitä kohti Chisinaua. Matkalla vierailemme yhdessä Moldovan tunnetuimmissa viinitehtaissa (Purcari tai El Chetera), jossa nautimme lounasta ja maistamme paikallisia viiniä.
18.00 Saapuminen Chisinauhun, majoittautuminen hotelliin. Vapaa aika.
   
5.päivä  
07.00 – 09.00 Aamiainen hotellissa.
09.30 - 12.30 Chisinaun kaupunkikierros, jonka aikana vierailemme Stefan suuren puistossa, tuomiokirkossa sekä kaupunkimuseossa. Iltapäivällä on mahdollisuus tutustua Moldovan pääkaupunkiin omatoimisesti.
   
6.päivä  
07.30 – 8.30 Aamiainen hotelissa.
08.30 - 18.00 Retki Transnistriaan. Transnistria on Moldovasta yksipuoliseksi itsenäistynyt, Nistru- eli Dnestr-joen itäpuolinen alue. Matka ChishinaustaTrans-Nistriaan on noin 60 km. Tutustumme Transnistrian pääkaupunkiin Tiraspoliin ja toiseksi suurimpaan kaupunkiin Bendery. Kaupunki on tunnettu Ruotsin kuninkaan Kaarle XII. suojelupaikkana hänen hävittyään Pultavan taistelun. Vierailemme Benderin vanhassa linnoituksessa, jossa kuuluisa Kalabalik tapahtui. Lounas. Aika ostoksille. Paluu Chisinauhun.
   
7.päivä  
07.00 – 09.00 Aamiainen hotelissa.
09.00 – 16.30 Retki Vanha Orhei - viinikellari Cricova. Ajamme 60 km Chisinausta pohjoiseen, siinä upeissa Kodryvuorien kupeessa sijaitsee Botuchenyn kylä kuuluineen kallioluostareineen. Vierailemme Vanha Orhein ulkoilmamuseossa, jossa pienellä alueella löytyy monien kadonneiden muinaisvaltioiden jäljet. Nautimme maalaistyyliseen lounaan. Retken kruunaa Cricova viinikelareiden vierailu. Aika ostoksille.
   
8.päivä  
05.00 Huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle.
07.20 – 11.40 Lento Helsinkiin Kiovan kautta.

Tarkka matkaohjelma tulee 2 viikkoa ennen lähtöä
Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä.