Sudan ”Nubian valtakunnan ja mustien faaraoiden jäljillä” 3-10.11.2018 alk. 2290€

Pitkän ajan kuluessa Sudan oli suljettu eurooppalaisille. Vasta viimeaikaiset arkeologiset tutkimukset antoivat tietoja Nubian, Kushin sekä Meroe - muinaisvaltakunnista, jotka olivat olleet eri aikoina nykyisen Sudanin alueella. Kaikki ne valtakunnat olivat muinaisen Egyptin aikalaisia ja saivat vaikutteita siitä. Vuosina 2700-1100 eaa. Egyptin faaraot kontrolloivat Kushin valtakunnan, vuonna 590 eaa. he tuhosivat Kushin pääkaupunki Napatan. Meroen kulta-aika osuu aikavälille 300-200 eaa. Tuo valtio sai vaikutteita kreikkalaisilta, roomalaisilta sekä egyptiläisiltä. Meroe romahti vuonna 350 Kj silloisen Abissinian syrjäyttämänä. Myöhemmin Egyptin vaikutus tapahtui koptikirkon kautta vuosina 300-900Kj ja jatkui aina islamilaisen kauteen asti. Myös Nubian vaikutteet näkyy muinaisen Egyptin historiassa: vuosina 800-600 eK Egyptiä hallitsi Nubian faaraoiden dynastia, ja se oli Egyptin kulta-aika. Tällä matkalla matkustamme Sinisen ja Valkoisen Niilin yhtymäkohdan ja joen kuuden kosken välisellä alueella, vierailemme kuuluisissa arkeologisissa kompleksissa, näemme menneiden valtakuntien jälkiä - faaraoiden hautoja, temppeleitä ja linnakkeita, nautimme upeista, vaihtelevista maisemista ja paikallisesta arkielämäkulttuurista.            

 

Hinta: alk. 2290€ jaetussa 2hh    

Lisämaksu 1hh 220€

 

Matkan reitti: Khartoum - Omdurman - Khartoum - Naga - Moussawarat - Meroe - Bayuda aavikko - Deir-Ghazali - Karima - El Kurru - Jebel Barkal - Karima - Kerma - Tombos - Old Dongola - Khartoum

 

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Sudaniin. Viisumit hankitaan lentokentältä maahan saapuessa ja se maksetaan käteisellä. Passissa on oltava 1 tyhjä aukeama ja passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Kaikenkattava matkavakuutus on suositeltavaa.

Huom! Sudanissa on voimassa maahantulokielto henkilöille, joiden passeista löytyy Israelin leimoja. 

 

Hintaan sisältyy:

  • lento Helsinki – Khartoum (lentoyhtiö Turkish Airlines, välilasku Istanbulissa)

  • kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset perillä

  • majoitus ja ruokailut matkaohjelman mukaan

  • matkaohjelmassa mainitut retket ja pääsyliput kohteisiin

  • suomenkielisen opas- ja matkanjohtajan sekä paikallisten oppaiden palvelut

  • Hintaan ei sisälly:

  • matkavakuutus
  • pakolliset tipit paikallisille oppaille (50€/hlö)
  • virvoitusjuomat ruokailujen yhteydessä
  • Sudanin viisumi 100 USD

 

Lentoaikataulu:

Kansainväliset lennot:                                                                              

13:05 Helsinki - 17:35 Istanbul                                          

21:45 Istanbul – 02.10 Khartoum

03.05 Khartoum – 07.30 Istanbul

09:35 Istanbul - 12:10 Helsinki

Huom! Lentoaikatauluun saattaa tulla muutoksia.

 

Matkan erityispiirteet: Matka ei sisällä konfliktialueilla käymistä. Liikuminen ei-konflikti alueilla on turvallinen, valtatiet on suhteellisen hyvässä kunnossa. Sudanin matkailu-ala on lastenkengissä. Ei ole virallista hotellien tähtiluokitusta, hotellit eroavat toisista varustuksen ja sisustuksen mukaan, tärkeimmät mukavuudet (suihku/WC) on jokaisessa huoneessa. Rest housessa yleiset WC. Maassa on brittiläiset pistorasiat. Alkoholin myynti ja maahantuonti on kielletty. 

 

Rokotukset: Keltakuumerokotus on välttämätön. Rokotuskortin on oltava matkalla mukana. Malariaehkäisy on suositeltava. Lisää tietoa rokotuksista: www.rokote.fi

 

Matkustustiedote Sudanista: http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=341412&contentlan=1&c...

 

Varaukset: 30.7.2018 mennessä.

Maksuehdot: 700€ ennakko 7 pv varauksesta, loppumaksu 1 kk ennen matkaa. Ilmoittautuminen on sitova.

ERIKOISMATKAEHDOT: Kirjoitetuilla lentolipuilla ei ole palautusoikeutta.  Ennakkomaksuosuutta ei palauteta, mikäli matkustaja joutuu peruuttamaan matka, kun lentoliput on jo kirjoitettu. Varmista matkavakuutus peruutusturvalla.

 

Matkaohjelma:

1.päivä           Lento Helsinki – Khartoum / Lentoateria

Kokoontuminen Helsinki Vantaa lentokentällä (Terminal 2) klo 11.05, lento Khartumiin Istanbulin kautta.

 

2.päivä           Khartoum / Hotelli Holiday Village**** tai vastaava / A, L

Saavumme Khartoumiin klo 02.10. Rajamuodollisuuksien jälkeen kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Aamiaisen jälkeen koko päivä on varattu Sudanin pääkaupunkiin tutustumiseen. Suuri Khartoum koostuu kolmesta suuresta hallinnollisesta yksiköstä: varsinainen Khartoum, Omdurman ja Bahrin. Retkellä vierailemme kahdessa niistä. Khartoumissa tutustumme kansan- ja etnomuseoihin, vierailemme koptikirkossa. Näemme Sinisen ja Valkoisen Niilien yhtymäkohdan. Omdurmanissa käymme Kalifin talossa, jonka kokoelma kertoo valtion brittilläis-turkilaisesta kaudesta sekä kansan sankari Mahdista. Käymme markinoilla ostoksilla ja nautimme kalalounaasta Niilin rannalla. Paluu hotelliin. Ilta vapaa.  

 

3.päivä           Khartoum - Naga - Moussawarat - Meroe (160 km) / Hotelli Oasis Albajrawia tai vastaava/ A, L, I  

Aamiasen jälkeen lähdemme Khartoumista kohti Meroea. Ensimmäinen vierailukohde on 30km Niilin rannalta sijaitseva Naga. Moussawaratin rinnalla Naga oli Meroe valtakunnan (300-100 luvut eaa.) tärkeä hallinnollinen ja kulttuurinn keskus. Kävelemme oinasten kujaa pitkin paikan suurimalle, Amonille omistetulle temppelille. Vierailemme myös sen tuntumassa olevissa kahdessa pienessä temppelissä. Jatkamme matkaa Moussawaratiin, saapuessa sinne tutustumme suureen arkeologiseen kompleksiin, jonka tarkoitusta tieteilijät eivät pystyneet vielä arvaamaan. 1960-luvulla saksalaiset arkeologit peruskorjasivat Apedemakin temppelin (230 eaa.). Tempelin seiniä koristavat leijonien ja norsujen kuvat. Oletetaan, että niitä eläimiä pidettiin muinaisessa Moussawaratissa uhrausrituaaleja varten. Päivän kruunaa  Meroen pyramiidikompleksin vierailu. Auringonlasku korkeilla hiekkadyyneillä sijaitsevan 40 pyramiidin kesken jättää unohtumatomman muiston!    

 

4.päivä           Meroe - Bayuda aavikko - Deir Ghazali - Karima (500 km) / Hotelli Tourist Village*** tai vastaava / A, L, I         

Aamiaisen jälkeen ajamme Bayauda aavikon halki. Ylitäessä Niilin pääsemme sen läntiselle rannalle. Matkan varrella pysähdymme katsomaan muinaisluostari Deir-Ghazalin raunioita. Matkamme jatkuu Nuriin, jossa vierailemme Nubian faaroiden 26 dynastian pyramiideilla. Kuuluisa faarao Taharqan hautakin löytyy sieltä. Taharqa on muinaisen Egyptin 25.dynastian neljäs hallitsija (689-663 eaa.) ja hän johti Nubian ja Egyptin yhdistettyä armeijaa sodassa Assyriaa vastaan. Hänen hallintokausi oli Egyptin kulta-aikaa. Jatkamme matkan ja illalla saavumme Karimaan. Muinaisaikoina se oli mahtavan Kush valtakunnan pääkaupunkina. Tänä päivänä kaupungin lähiössä on paljon arkeologisia muistomerkkejä. Kaupunki on myös tunnettu Sudanin parhaimista taateleista sekä mangohedelmistä.  

 

5.päivä           Karima - El Kurru - Jebel Barkal /  Hotelli Tourist Village*** tai vastaava / A, L, I 

Aamiasen jälkeen käymme ostoksilla paikallisella torilla, jonka jälkeen tutustumme El-Kurru hauta-kompleksiin. Faarao Tanwetamanin hauta on käymisen arvoinen, sillä kauniit seinämaalaukset ovat säilyneet siinä tosi hyvin. Ajamme Kariman ulkopuolelle katsomassa luonnon ilmiöitä - "kivimetsää" sekä Sudanin suurempia kanjoneja. Iltapäivä vietetään 100-metriä korkealla Jebel-Barkalin kukkulalla. Sen juuressa sijaitsee Amonille omistettu temppeli, jota pidetään tunnetun Karnakan temppelin kopiona. Näemme myös muinaisen Nubian pääkaupunki Napatan (800-400 eaa.) raunioita sekä hyvin säilyneen nekropolin. Kukkulalta aukeaa mahtavat näkymät Niilille sekä kaupungille.         

 

6.päivä           Karima - Kerma - Tombos - Dongola (300 km) / Rest house / A, L, I               

Aamiaisen jälkeen käymme vanhassa Kermassa. Saman niminen muinaisvaltio on ilmestynyt kertalle 4,5 tuhatta vuotta sitten ja ulottuu Niilin ensimmäisen ja neljännen koskien väliselle alueelle. Valtion vastarinta Epyptin kanssa kesti pari sataa vuotta. Tänä päivänä muinaisvaltion mahdista muistuttaa pari linnakketta sekä lukuisia pieniä löytöjä. Iltapäivällä vierailemme Tombosessa, jonka käyntikortti on kauniit kalliopiirokset. Ajamme Dongolaan, jossa on yöpyminen.   

 

7.-8.päivä       Dongola - Khartoum / Hotelli Holiday Village**** tai vastaava / Lento Khartoum - Helsinki /

                     7.päivä A, L, 8.päivä Lentoateria

Aamiaisen jälkeen paluumatka Khartoumiin. Majoittuminen hotelliin. Lepo ennen yölentoa. Klo 00.30 huoneiden luovutus ja kuljetus lento-asemalle, josta Klo 3.05 paluulento Helsinkiin Istanbulin kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 12.10.

 

Huom!

Matkaohjelma on alustava, muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä.   

Tarkka ohjelma 2 viikkoa ennen matkaa.