Sudan 13.-21.11.2019 alk.2490€

Sudan oli pitkään eurooppalaisille täysin tuntematon. Vasta viimeaikaiset arkeologiset tutkimukset ovat antaneet tietoa Nubian, Kushin ja Meroen muinaisista valtakunnista. Ne kaikki sijaitsivat eri aikoina nykyisen Sudanin alueella, Ne olivat muinaisen Egyptin naapureita ja saivat siltä vaikutteita. Egyptin faaraot kontrolloivat pitkään Kushin valtakuntaa ja hävittävät lopulta sen pääkaupungin Napatan. Meroen kulta-aika osuu aikavälille 300-200 eKr. Tuo valtio sai vaikutteita kreikkalaisilta, roomalaisilta sekä egyptiläisiltä. Meroe romahti vuonna 350 jKr silloisen Abessinian syrjäyttämänä. Myöhemmin Egyptin vaikutus tapahtui koptikirkon kautta ja jatkui aina islamilaisen kauteen asti, Nubian vaikutteet puolestaan näkyivät muinaisen Egyptin historiassa: vuosina 800-600 eKr sitä hallitsi Nubian faaraoiden dynastia.

Teemme matkaa Sinisen ja Valkoisen Niilin yhtymäkohdan ja joen kuuden kosken välisellä alueella, vierailemme tunnetuissa arkeologisissa kohteissa, näemme jälkiä menneistä valtakunnista - faaraoiden hautoja, temppeleitä ja linnakkeita. Nautimme upeista ja vaihtelevista maisemista sekä paikallisesta elämänmenosta.            

 

Hinta: alk. 2450€ jaetussa 2hh    

Lisämaksu 1hh 220€

 

Matkan reitti: Port Sudan - Meroe - Naga - Moussawarat - Karima - El Kurru - Jebel Al Barkal - Nuri - Karima - Khartoum

 

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Sudaniin. Viisumit hankitaan lentokentältä maahan saapuessa ja se maksetaan käteisellä. Passissa on oltava 1 tyhjä aukeama ja passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Kaikenkattava matkavakuutus on suositeltavaa.

Huom! Sudanissa on voimassa maahantulokielto henkilöille, joiden passeista löytyy Israelin leimoja. 

 

Hintaan sisältyy:

  • lento Helsinki – Port Sudan ja Khartoum - Helsinki (lentoyhtiö Turkish Airlines, välilasku Istanbulissa)

  • kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset perillä (air-conditioned 4 wd cars 3 persons in a car)

  • majoitus ja ruokailut matkaohjelman mukaan

  • matkaohjelmassa mainitut retket ja pääsyliput kohteisiin

  • suomenkielisen matkanjohtajan sekä paikallisten oppaiden palvelut

  • Hintaan ei sisälly:

  • matkavakuutus
  • pakolliset tipit paikallisille oppaille (50€/hlö)
  • virvoitusjuomat ruokailujen yhteydessä
  • Sudanin viisumi 100 USD

 

Lentoaikataulu:

Kansainväliset lennot:                                                                              

18:10 Helsinki - 22:35 Istanbul                                          

01:20 Istanbul – 04.00 Port Sudan

01.45 Khartoum – 07.10 Istanbul

09:10 Istanbul - 11:40 Helsinki

Huom! Lentoaikatauluun saattaa tulla muutoksia.

 

Matkan erityispiirteet: Matka ei sisällä konfliktialueilla käyntiä. Liikuminen ei-konflikti alueilla on turvallista, valtatiet on suhteellisen hyvässä kunnossa. Sudanin matkailu-ala on lastenkengissä. Ei ole virallista hotellien tähtiluokitusta, hotellit eroavat toisistaan varustuksen ja sisustuksen suhteen, tärkeimmät mukavuudet (suihku/WC) on jokaisessa huoneessa. Rest housessa yleiset wc:t. Maassa on brittiläiset pistorasiat. Alkoholin myynti ja maahantuonti on kielletty. 

 

Rokotukset: Keltakuumerokotus on välttämätön. Rokotuskortin on oltava matkalla mukana. Malariaehkäisy on suositeltava. Lisää tietoa rokotuksista: www.rokote.fi

 

Matkustustiedote Sudanista: http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=341412&contentlan=1&c...

 

Varaukset: 30.5.2019 mennessä.

 

Maksuehdot: 700€ ennakko 7 pv varauksesta, loppumaksu 1 kk ennen matkaa. Ilmoittautuminen on sitova.

 

Matkaohjelma:

1.päivä           Lento Helsinki – Port Sudan / Lentoateria

Kokoontuminen Helsinki Vantaa lentokentällä (Terminal 2) klo 16.10, lento Port Sudaniin Istanbulin kautta.

 

2.päivä           Port Sudan / Hotel*** / L, I

Saavumme Port Sudaniin aamulla. Rajamuodollisuuksien jälkeen kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Aikaa levolle. Iltapäivällä kaupunkikierros. Port Sudan on Khartoumin jälkeen Sudanin toiseksi suurin kaupunki. Britit perustivat vuonna 1905 korvaamaan riuttojen kasvun vuoksi käyttökelvottomaksi menneen Suakinin sataman. Sen käyntikortti on kaksikerroksiset eurooppalaiset korttelit. Tältä osin se poikkeaa täysin maan muista kaupungeista.    

3.päivä           Port Sudan  - Meroe (600 km) / Raidan Tourist Village / A, L, I

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkalle Meroeta kohti. Päivän kruunaa vierailu Meroen pyramiidikompleksilla. Auringonlasku korkeilla hiekkadyyneillä sijaitsevan 40 pyramiidin keskellä jättää unohtumatomman muiston!

 

4.päivä           Meroe - Naga - Moussawarat - Meroe / Raidan Tourist Village / A, L, I  

Aamiasen jälkeen lähdemme kokopäiväretkille Meroen ympäristöön. Ensimmäinen vierailukohde on 30km päässä Niilin rannalta sijaitseva Naga. Moussawaratin rinnalla Naga oli Meroe valtakunnan (300-100 luvut eaa.) tärkeä hallinnollinen ja kulttuurinen keskus. Kävelemme oinasten kujaa pitkin suurimalle, Amonille omistetulle temppelille. Vierailemme myös sen tuntumassa olevissa kahdessa pienessä temppelissä. Jatkamme matkaa Moussawaratiin ja tutustumme siellä suureen arkeologiseen kompleksiin, jonka tarkoitusta tieteilijät eivät pystyneet vieläkään selvittämään. 1960-luvulla saksalaiset arkeologit restauroivat Apedemakin temppelin (230 eaa.). Tempelin seiniä koristavat leijonien ja norsujen kuvat. Oletetaan, että niitä eläimiä pidettiin muinaisessa Moussawaratissa uhrausrituaaleja varten. Paluu Meroeen.   

 

5.päivä           Meroe - Bayuda aavikko - Deir Ghazali - Karima (390 km) / Hotelli Merowe Tourist Village*** tai vastaava / A, L, I         

Aamiaisen jälkeen ajamme Bayauda aavikon halki. Ylitäessämme Niilin pääsemme sen läntiselle rannalle. Matkan varrella pysähdymme katsomaan muinaisluostari Deir-Ghazalin raunioita. Matkamme jatkuu Nuriin, jossa vierailemme Nubian faaroiden pyramiideilla. Kuuluisa faarao Taharqan hautakin löytyy sieltä. Taharqa on muinaisen Egyptin 25.dynastian neljäs hallitsija (689-663 eaa.) ja hän johti Nubian ja Egyptin yhdistettyä armeijaa sodassa Assyriaa vastaan. Hänen hallintokautensa oli Egyptin kulta-aikaa. Jatkamme matkaa ja illalla saavumme Karimaan.Tänä päivänä kaupungin lähellä on paljon arkeologisia muistomerkkejä. Kaupunki on myös tunnettu Sudanin parhaista taateleista sekä mangohedelmistä.  

 

6.päivä           Karima - El Kurru - Jebel Al Barkal / Hotelli Merowe Tourist Village*** tai vastaava / A, L, I         

Aamiasen jälkeen käymme ostoksilla paikallisella torilla. Sen jälkeen tutustumme El-Kurru hauta-kompleksiin. Faarao Tanwetamanin hauta on näkemisen arvoinen, sillä kauniit seinämaalaukset ovat säilyneet tosi hyvissä kunnossa. Ajamme Kariman ulkopuolelle katsomassa luonnonilmiöitä - "kivimetsää" sekä Sudanin suurimpia kanjoneja. Iltapäivän vietämme 100-metriä korkealla Jebel-Barkalin kukkulalla. Sen juuressa sijaitsee Amonille omistettu temppeli, jota pidetään tunnetun Karnakan temppelin kopiona. Näemme myös muinaisen Napatan (800-400 eaa.) raunioita sekä hyvin säilyneen nekropolin. Kukkulalta aukeaa mahtavat näkymät Niilille.         

 

7.päivä           Karima - Khartoum (450 km) / Hotelli*** / A, L

Aamiaisen jälkeen matka Khartoumiin.

 

8.-9.päivä       Khartoum / Hotelli*** tai vastaava / Lento Khartoum - Helsinki / 8.päivä A, L, 9.päivä Lentoateria

Koko päivä on varattu Sudanin pääkaupunkiin tutustumiseen. Suur-Khartoum koostuu kolmesta hallinnollisesta yksiköstä: varsinainen Khartoum, Omdurman ja Bahrin. Khartoumissa tutustumme kansallismuseoon ja vierailemme koptikirkossa. Näemme Sinisen ja Valkoisen Niin yhtymäkohdan. Käymme markinoilla ostoksilla ja nautimme kalalounaasta Niilin rannalla. Paluu hotelliin. Lepo ennen yölentoa. Klo 23.00 huoneiden luovutus ja kuljetus lento-asemalle, josta Klo 1.45 paluulento Helsinkiin Istanbulin kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 11.40.

 

Huom! Matkaohjelma on alustava, muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä.   

Tarkka ohjelma 2 viikkoa ennen matkaa.