Tadzhikistan - Uzbekistan - Turkmenistan 22.3-4.4.2019, 18.-31.10.2019 alk. 2850€

Tadzhikistan - Uzbekistan - Turkmenistan ”Satumaiset kaupungit Suuren Silkkitien risteyksessä”

Hinta: 2850€ / hlö jaetussa 2h huoneessa

Lisämaksu 1hh: 350€

 

Tadzhikistan, Uzbekistan ja Turkmenistan! Nämä Keski-Aasiassa Suuren Silkkitien risteyksessä sijaitsevat maat ovat täynnä kansallista tunnelmaa, nähtävyyksiä ja elämyksiä. Niiden rikas itämäinen kulttuuri, erittäin vierasvaraiset asukkaat, satumaiset kaupungit Samarkand, Bukhara, Mary, Ashgabat Unesco perinnekohteisiin kuuluvien muinaismuistoineen, 1001 yön saduista tutut itämarkkinat chaihanoineen (keski-aasialaiset kuppilat), aasialaisen autiomaan upeat maisemat kamelikaravaanineen sekä ainutlaatuinen keittiö eivät jätä välinpitämättömäksi kokenuttakaan matkustajaa.

Lähde nauttimaan itämaisesta loistosta, ihanasta lempeästä eteläauringosta ja runsaasta sadonkorjuusta.

 

Passit ja viisumit:

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Uzbekistaniin (hankimme konsulaatista), Tadzhikistaniin (e-viisumi) sekä Turkmenistaniin (saamme rajalla). Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Viisumien hankkimiseen tarvitsemme lähtijän passin etusivun kopion, passin tarvitsemme noin 3 vkoa ennen matkaa. Ohjeet viisumianomuslomakkeiden täyttämiseen tulevat lähtijöille erillisenä kirjeenä.

 

Hintaan sisältyy:

Lento Helsinki – Istanbul – Dushanbe ja

Ashgabat – Istanbul – Helsinki (Turkish Airlines)

Lento  Mary – Ashgabat (Turkmenistanin lentoyhtiö)

lentokenttä-  sekä kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset

matkaohjelmassa mainitut retket, pääsyliput kohteisiin ja ruokailut

majoitus kolmen/neljän tähden hotellissa (kohteesta riippuen) jaetussa 2hh aamiaisineen

matkanjohtajan palvelut (ei ole Turkmenistanin puolella)

Tadzhikistanissa ja Uzbekistanissa suomenkielinen ja Turkmenistanissa englanninkielinen opaspalvelu

 

Hintaan ei sisälly:

pakollinen matkavakuutus

alkoholijuomat

juomarahat kuljettajalle ja paikalliselle oppaalle

Tadzhikistanin ja Uzbekistanin viisumikulut

Turkmenistanin viisumikulut (57$ + 12$) matkustaja maksaa rajanylityspaikalla itse

 

Alustava lentoaikataulu:

Helsinki – Istanbul 12.35 – 17.10

Istanbul – Dushanbe 21.40 – 04.20 (+1)

Ashgabat – Istanbul 02.55 – 05.05

Istanbul – Helsinki 08.25 – 11.45

 

Ilmoittautumiset: 17.2.2019 mennessä. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.
Maksuehdot: 800 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loppusumma 1kk ennen matkaa,
Huom! Kirjoitetuilla lento- ja junalipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, joten huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.
Mikäli matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, palautetaan maksut viimeistään 1 kk ennen matkan alkua.

 

Matkaohjelma

1. päivä Lento Helsinki - Dushanbe / Lentoateria

Kokoontuminen Helsinki Vantaan lentoasemalla, Terminaali 2 Turkish Airlinesin lähtöselvitystiskin edessä klo 10.35. Lento Dushanbeeseen, välilasku Istanbulissa. Saapuminen Dushanbeeseen klo 04.20 yöllä. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

 

2.päivä   Dushanbe - Hissar - Dushanbe / Hotelli Asia Grand**** tai vastaava / A, L

Koko päivän vietämme Dushanbeessa. Kaupunkikierroksella Näemme  maailman korkeimman lipputangon (165m), joka on pystytetty maan 20. itsenäistymisvuonna (2011). Käymme pääaukiolla, jonka keskipisteenä on 40-metrinen Ismail Samani – Samanidien valtakunnan perustajan ja tadzhikkien kantaisän patsas. Vierailemme myös Dushanben suurimmalla torilla nimeltä Shohmansur. Lounaan jälkeen ajamme noin 20 km Dushanbeesta Gissariin. Aikoja sitten Gissar on ollut Buharan emiirikuntaan kuuluvan Gissarin kaanikunnan pääkaupunkina. Suuren Silkkitien ajoista muistuttavat kaupunkiseinän rauniot, vanha madrasa ja kervansaray XVI-XVIIv. Ilta vapaa. 

 

3.päivä   Dushanbe - Nurek (Norak, 68 km) - Dushanbe / Hotelli Asia Grand**** tai vastaava / A, L

Aamiaisen jälkeen teemme retken Hatlonin maakuntaan ja sen tunnettuin osaan - Nurek kaupunkiin, joka on tunnettu padoltaan sekä Guinessin ennätyskirjaan laitetulta vesivoimaltaan. Retken aikana ajamme yhtä valtion pisimpiä Hatlonin tunnelia pitkin ja hyvässä lykässä teemme pienen risteilyn Nurekin tekojärvellä. Ilta vapaa. 

4.päivä  Dushanbe - Istaravshan - Khudzhand / Hotelli*** / A, L, I

Aamiasien jälkeen matka Khudzhandiin. Ajamme kuuluisien Gissarin ja Turkestanin vuorijonojen yli, maisemallista Zeravshan- joen laaksoa sekä kahta maan pisimpiä tunnelia pitkin. Vierailemme Istaravshanissa ja tutustumme tähän vanhaan ja historiallisesti yhteen valtion tärkeimpiä kaupunkeja. Saapuessa Khudzhandiin majoittuminen hotelliin ja lounas. 

 

5.päivä   Khudzhand / Hotelli*** / A

Koko päivä on varattu tutustumiselle Khudzhandiin. Vierailemme kaupunkimuseossa, valtion suurimmalla torilla, Khudzhandin sateliittikaupunki Kairakkumissa, jossa sijaitsee kuuluisa patolampi ja vesivoimala. Ilta vapaa.

 

6.päivä   Khudzhand - Uzbekistanin raja - Tashkent (noin 180 km) / Hotelli*** / A, L

Aamiaisen jälkeen kuljetus Khudzhand - Tashkent (noin 180 km). Saapuessa Tashkentiin majoittuminen hotelliin ja lounas. Tutustuminen Tashkentiin. Kaupunkikierroksen aikana näemme teatteriaukion, Barak-Khana madrassan, Kaffal-Shashi mausoleumin, käsityöläisverstaat ja Tashkentin metron.

 

7.päivä Tashkent - Samarkand / Hotelli*** / A, L

Aamiainen hotellissa tai eväspussi mukaan. Klo 8.00 - 10.10 Junamatka Samarkandiin pikajunalla Afrosiab. Majoittuminen hotelliin. Lounaan jälkeen kaupunkikierros: Registan aukio, Ulugbekin, Till-Kari ja Ser-Dor madrassat, Gur-Emir mausoleumi, moskeija Bibi-Khanim, markkinat, Ulugbekin tähtitorni, Shakhi-Sinda mausoleumit.

 

8.päivä   Samarkand - Shahrisabz - Buhara (160+280 km) / Hotelli Asia Buhara**** / A, L

Varhainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen ajamme kohti Shahrisapzia. Matkan varrella vierailemme paikallisen perheen luona, jonka elinkeinot ovat mm karjanhoito ja mattokutomo. Teetarjoilu. Saapuessa Shahrisabziin tutustumme Ak-Sarai palatsin raunioihiin, Kok-Humbaz moskeijaan, Humbaz-Zeidon-, Shamsitdin Kulala- sekä Dzhahangiriin mausoleumiin ja Timur Lenkin hautaholviin. Lounaan jälkeen jatkamme matkan kohti Buharaa. Majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa.

 

9.päivä   Buhara / Asia Bukhara**** / A

Aamiainen hotellissa. Koko päivän tutustuminen Bukharaan: Ark linnoitus, Bolo-house moskeija, Chasma-Ayb ja Ismail-Samani mausoleumi (9-10.vuosisata) – Bukharan hallitsijan aarrekammio, arkkitehtuuriyhdistelmä Poy-Kalian (12.vuosisata), silkkitori, Toki-bazar kultaseppäkortelli, Toki-Sarrafon rahanvaihtajien kortteli, vanhakaupunki (17-18.vuosisata).

 

10.päivä     Bukhara – Farab (Turkmenistanin Raja) – Mary (390 km) / Hotel Mary*** / A, L, I

Aamiainen hotellissa. Matka Turkmenistanin rajalle (123km), rajamuodollisuuksien jälkeen matka jatkaa Mary kaupunkiin. Lounas Turkmenabadissa. Jos rajamuodollisuudet ja matka sujuvat hyvin ehdimme käydä muinaisessa Mervissä. Majoittuminen ja illallinen Maryssa.

 

11.päivä         Mary - Ashgabat / Hotel Ak Altyn**** / A, L, I                  

Aamiainen hotellissa tai eväspussi mukaan. Jos edellisenä päivänä emme käyneet Mervissä, lähdemme hotellista klo 7.00 ja käymme Mervissä (40 km Marysta). Omana aikana se oli yksi Arabien kalifikunnan tärkeimpiä ja vauraimpia keskuksia. Tänä päivänä Merv on Unescon maailmanperinnön suojelukohde, jonka alueella voi katsoa viiden muinaiskulttuurin jälkiä. Retken jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Ashgabatiin klo 11.15. Saapuessa Ashgabatiin lounas ja kaupunkikierros (sis. kansanmuseo vierailun), jonka jälkeen kuljetus hotelliin, majoittuminen ja illallinen. 

 

12.päivä         Ashgabat – Darvaza - Ashgabat / Hotel Ak Altyn**** / A, L, Retki-illallinen

Aamiainen hotellissa. Klo 12.00 alkaa retki Darvasan kansallispuistoon (250 km / suunta), jossa sijaitsee ”Helvetin portaat” eli toimiva maakaasukraatteri. Vierailemme turkmenialaisessa maalaisperheessä, jossa tutustumme paikallisiin tapoihin ja nautimme lounaasta. Paluu Ashgabatiin myöhään illalla.

 

13.päivä         Ashgabat – Nisa  – Ashgabat / Hotel Ak Altyn**** / A, L

Aamiainen hotellissa. Retki Ashgabadin ulkopuolelle. Vierailemme 60 km pääkaupungista sijaitsevassa hevosenjalostamossa, jatkamme matkaa muinaiseen Nisaan ja Kypchakiin. Köysiradan Asma Yolyn tuntumassa nautimme lounaasta ja päätymme retken Ashgabadin suuressa basaarissa, jossa on mahdollisuus tehdä viimeiset matkamuisto-ostokset.

 

14.päivä         Paluulento Ashgabat – Helsinki / Lentoateria

Klo 00.00 Huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle, josta klo 2.55 lento Helsinkiin Istanbulin kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 11:55.

 

Huom! Pienet ohjelman muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkemmat tiedot kaikista hotelleista ilmoitamme 2 vk ennen matkaa.