Tadzikistan 22.-28.3.2019 alk.1290€

Matkan kesto: 6 päivää / 5 yötä

Hinta: 1.290€, 1hh lisä 190€

Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumia Tadzhikistaniin sekä Uzbekistaniin (paluulento Tashkentista). Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Tadzhikistanin viisumin hankimme sähköisesti (e-viisumi) eikä siihen tarvita lähtijän passia, pelkästään sen etusivun kopion. Uzbekistanin viisumin hankimme noin 3 vkoa ennen matkaa, jolloin tarvitsemme lähtijän passin. Ohjeet viisumianomuslomakkeiden täyttämiseen tulevat lähtijöille erillisenä kirjeenä.

 

Matkanreitti: Dushanbe – Hissar - Nurek - Istaravshan – Khujand - Tashkent

 

Lennot (Turkish airlines):

Helsinki – Istanbul 12.35 – 17.10

Istanbul – Dushanbe 21.40 – 04.20 (+1)

Tashkent – Istanbul 9.15 – 12.50

Istanbul – Helsinki 14.45 – 17.15

 

Hintaan sisältyy:

Kansainväliset lennot Helsinki – Dushanbe ja

Tashkent – Helsinki, välilasku Istanbulissa, lentoyhtiö Turkish airlines

majoitus hotellissa jaetussa 2hh

Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset

Matkaohjelmassa mainitut retket ja pääsyliput vierailukohteisiin

Matkaohjelmassa mainitut ruokailut (A - aamiainen, L - lounas, I - illallinen)

Suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Suomenkielinen opastus

 

Hintaan ei sisälly:

Tadzhikistanin e-viisumi ja Uzbekistanin e-viisumi

Pakollinen matkavakuutus

Alkoholi- ja virvoitus juomat ruoan yhteydessä

Juomarahat paikalliselle oppaalle ja kuljettajalle

 

Ilmoittautumiset: 17.2.2019 mennessä. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.
Maksuehdot: 350 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput 1kk ennen matkaa.
Huom! Kirjoitetuilla lento- ja junalipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, joten huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.
Mikäli matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, palautetaan maksut viimeistään 1 kk ennen matkan alkua.

 

Matkaohjelma

1. päivä Lento Helsinki - Dushanbe / Lentoateria

Kokoontuminen Helsinki Vantaan lentoasemalla, Terminaali 2 Turkish Airlinesin lähtöselvitystiskin edessä klo 10.35. Lento Dushanbeeseen, välilasku Istanbulissa. Saapuminen Dushanbeeseen klo 04.20 yöllä. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

 

2.päivä   Dushanbe - Hissar - Dushanbe / Hotelli Asia Grand**** tai vastaava / A, L

Koko päivän vietämme Dushanbeessa. Kaupunkikierroksella Näemme  maailman korkeimman lipputangon (165m), joka on pystytetty maan 20. itsenäistymisvuonna (2011). Käymme pääaukiolla, jonka keskipisteenä on 40-metrinen Ismail Samani – Samanidien valtakunnan perustajan ja tadzhikkien kantaisän patsas. Vierailemme myös Dushanben suurimmalla torilla nimeltä Shohmansur. Lounaan jälkeen ajamme noin 20 km Dushanbeesta Gissariin. Aikoja sitten Gissar on ollut Buharan emiirikuntaan kuuluvan Gissarin kaanikunnan pääkaupunkina. Suuren Silkkitien ajoista muistuttavat kaupunkiseinän rauniot, vanha madrasa ja kervansaray XVI-XVIIv. Ilta vapaa. 

 

3.päivä   Dushanbe - Nurek (Norak, 68 km) - Dushanbe / Hotelli Asia Grand**** tai vastaava / A, L

Aamiaisen jälkeen teemme retken Hatlonin maakuntaan ja sen tunnettuin osaan - Nurek kaupunkiin, joka on tunnettu padoltaan sekä Guinessin ennätyskirjaan laitetulta vesivoimaltaan. Retken aikana ajamme yhtä valtion pisimpiä Hatlonin tunnelia pitkin ja hyvässä lykässä teemme pienen risteilyn Nurekin tekojärvellä. Ilta vapaa. 

 

4.päivä  Dushanbe - Istaravshan - Khudzhand / Hotelli*** / A, L, I

Aamiasien jälkeen matka Khudzhandiin. Ajamme kuuluisien Gissarin ja Turkestanin vuorijonojen yli, maisemallista Zeravshan- joen laaksoa sekä kahta maan pisimpiä tunnelia pitkin. Vierailemme Istaravshanissa ja tutustumme tähän vanhaan ja historiallisesti yhteen valtion tärkeimpiä kaupunkeja. Saapuessa Khudzhandiin majoittuminen hotelliin ja lounas. 

 

5.päivä   Khudzhand / Hotelli*** / A, L

Koko päivä on varattu tutustumiselle Khudzhandiin. Vierailemme kaupunkimuseossa, valtion suurimmalla torilla, Khudzhandin sateliittikaupunki Kairakkumissa, jossa sijaitsee kuuluisa patolampi ja vesivoimala. Ilta vapaa.

 

6.päivä   Khudzhand - Uzbekistanin raja - Tashkent (noin 180 km) / Hotelli*** / A, L

Aamiaisen jälkeen kuljetus Khudzhand - Tashkent (noin 180 km). Saapuessa Tashkentiin majoittuminen hotelliin ja lounas. Tutustuminen Tashkentiin. Kaupunkikierroksen aikana näemme teatteriaukion, Barak-Khana madrassan, Kaffal-Shashi mausoleumin ja käsityöläisverstaat.

 

7.päivä           Paluulento Tashkent – Istanbul – Helsinki  / Lentoateria

Klo 7.00 huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle, josta klo 9.15 on lento Helsinkiin Istanbulin kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 17.15. Matka päättyy.            

Huom! Ohjelma on alustava ja muutokset ovat mahdollisia meiltä riippumattomista syistä. Tarkempi ohjelma 2 vko ennen lähtöä.