Turkmenistan, Karakalpakia ja Araljärvi 30.10-7.11.2019 alk.2190€

Turkmenistan, Karakalpakia ja Araljärvi

Hinta: 2190€ / hlö jaetussa 2h huoneessa

Lisämaksu 1hh: 190€

 

Turkmenistan ja Uzbekistanin Karakalpakia - ja näet jotain erilaista: Turkmenistanin marmorinen pääkaupunki Ashgabat, Unescon maailmanperintölistan Merv ja Kunya Urgench, ihmisen aiheuttama luonnonihme, palava kaasukraatteri "Helvetin portti"  ja ihmisen aiheuttama ekokatastrofi, kuivunut Aral-järvi. Ja sitten vielä Nukusin maailmankuulu taidekokoelma - keskellä ei mitään.

 

Passit ja viisumit:

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Turkmenistaniin (rajalla). Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Viisumin hankkimiseen tarvitsemme kopion lähtijän passin etusivusta, itse passia emme tarvitse.

 

Hintaan sisältyy:

 • lento Helsinki – Istanbul – Ashgabat
 • lento Tashkent – Istanbul – Helsinki (Turkish Airlines)
 • lento  Mary – Ashgabat ja Ashgabat - Dashoguz (Turkmenistanin lentoyhtiö)
 • lento Nukus - Tashkent (Air Uzbekistan)
 • matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • matkaohjelmassa mainitut retket, pääsyliput kohteisiin ja ruokailut
 • majoitus kolmen/neljän tähden hotellissa (kohteesta riippuen) jaetussa 2hh aamiaisineen
 • suomalaisen matkanjohtajan ja englanninkielisten paikallisten oppaiden palvelut

 

Hintaan ei sisälly:

 • matkavakuutus
 • alkoholijuomat
 • juomarahat kuljettajalle ja paikalliselle oppaalle
 • Turkmenistanin viisumikulut (noin 90€) matkustaja maksaa rajanylityspaikalla itse

 

 

Alustava lentoaikataulu:

 

Helsinki – Istanbul 12.40 – 17.10

Istanbul – Ashgabat 21.40 – 03.15 (+1)

Tashkent – Istanbul 09.10 – 12.40

Istanbul – Helsinki 14.45 – 17.15

 

Ilmoittautumiset: 30.9.2019 mennessä. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.
Maksuehdot: 800 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loppusumma 45vrk ennen matkaa,

 

Matkaohjelma

1. päivä Lento Helsinki - Ashgabat / Lentoateria

 

2. päivä        Ashgabat  - Mary / Lentoateria

Aamulento Maryin, jossa majoittuminen hotelliin ja lepo. Iltapäivällä retki muinaiseen Merviin. Omana aikana se oli yksi Arabien kalifikunnan tärkeimpiä ja vauraimpia keskuksia. Tänä päivänä Merv on Unescon maailmanperinnön suojelukohde, jonka alueella voi katsoa viiden muinaiskulttuurin jälkiä.

 

3.päivä         Mary - Ashgabat / Hotel **** / A, L, I                  

Aamulento Ashgabatiin. Saapuessa Ashgabatiin lounas ja kaupunkikierros (sis. kansanmuseo vierailun). jonka jälkeen kuljetus hotelliin, majoittuminen ja lepo. Illalla kaupunkikierros jatkuu. Saamme nähdä mahtavia rakennuksia yövaloissa.

 

4.päivä         Ashgabat – Darvaza - Ashgabat / Hotel **** / A, L, Retki-illallinen

Tänään lähdemme kokopäiväretkelle Darvasan kansallispuistoon (250 km / suunta), jossa sijaitsee ehkä Turkmenistanin tunnetuin nähtävyys, ”Helvetin portaat”. Se on palava maakaasukraatteri, ihmisen vahingossa aikaansaama luonnonihme. Matkan varrella vierailemme muinaisessa Nisassa ja turkmenialaisessa maalaisperheessä Kekirdek kylässä, jossa tutustumme paikallisiin tapoihin ja nautimme lounaan jurtassa. Paluu Ashgabatiin puoliltaöin.

 

5.päivä         Ashgabat - Geok Tepe - luolajärvi Kov Ata - vuoristokylä Nohur - Ashgabat / Hotel **** / A, L, I    

Ajamme noin 90 km Ashgabatista luoteeseen Baharden kylää kohti. Sen tuntumassa sijaitsee samanniminen luola, jonka pinta-alasta suurin osa on Kov-Ata termaalivesijärveä. Paluumatkalla vierailemme Geok-Tepeen hevostilalla, jossa jalostetaan maailman kuuluisia Ahaltekhevosia. Lisämaksusta on mahdollisuus ratsastaa tätä uljasta eläintä. Käymme vielä Saparmurad-Hadzhi moskeijassa ja nautimme lounaan maaseudulla, kauniiden vuorten juurella.

6.päivä         Ashgabat – Dashoguz - Kunya Urgench - Nukus / Hotel *** / A, L

Aamulento Dashoguziin, josta matka jatkuu Kunya Urgenchiin, muinaiskaupunkiin, joka aikoja sitten oli Khorezmin sheikkikunnan pääkaupunki, tänään - Unescon maailmaperintökohde. Iltapäivällä rajanylitys Uzbekistaniin ja yöpyminen Karakalpakian pääkaupungissa Nukusissa.

 

7.päivä         Nukus - Muinak (Araljärvi) - Nukus / Hotel *** / A, L

Tänään Karakalpakiassa meitä odottaa elämyksiä täynnä oleva päivä! Uskomatonta, mutta totta - pienessä syrjäisessä Nukusissa sijaitsee taidemuseo, jossa on monien mielestä maailman paras venäläisen avangardismin kokoelma. Vierailemme museossa heti aamupäivällä. Sen jälkeen jatkamme maastoautoilla Araljärveä kohti. Matka kulkee läpi Kyzylkumin aavikon, siellä täällä näkyy muinaisten kaupunkien raunioita. Retken pääkohde on Muinak. Tämä joskus kalastuksesta ja kalanjalostuksesta kukoistanut vilkas satamakaupunki on tänä päivänä ränsistynyt, autioinut ja hiekan valtaama. Näemme siellä laivojen "hautausmaan" - hiekan keskelle ruostumaan jätettyjä kalastusaluksia. Aral-järvestä ei ole jälkeäkään, ainostaan pienessä museossa esillä olevat taulut muistuttavat sen entisestä mahtavuudesta. Illan suussa palaamme Nukusiin.

 

8. päivä         Nukus - Tashkent / Hotel *** / A, L

Aamulla lennämme Tashkentiin, jossa teemme kaupunkikierroksen. Näemme mm. teatteriaukion, Barak-Khana madrassan, Kaffal-Shashi mausoleumin, käsityöläisverstaat, Timur Lenkin patsaan ja vuoden 1966 maanjärjestyksen uhreille omistetun muistomerkin. Aikaa jää myös ostoksille ja kulttuurin ystäville pyrimme järjestämään mahdollisuuden ooppera/balettiesitykseen (lisämaksullinen).  

 

9.päivä         Paluulento Tashkent – Helsinki / Lentoateria

Lento Helsinkiin Istanbulin kautta.

 

Huom! Pienet ohjelman muutokset ovat mahdollisia. Tarkemmat tiedot hotelleista ilmoitamme 1 viikko ennen matkaa.