Uzbekistan - Turkmenistan 26.3-4.4.2019 alk. 2050€

Hinta: 2.050€ jaetussa 2h huoneessa

Lisämaksu 1hh: 320€

 

Passit ja viisumit:

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Uzbekistaniin (saamme lento-asemalla), sekä Turkmenistaniin (saamme rajalla). Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Maahantuloluvan hankkimiseen tarvitsemme lähtijän passin etusivun kopion. Ohjeet viisumianomuslomakkeiden täyttämiseen tulevat lähtijöille erillisenä kirjeenä.

 

Hintaan sisältyy:

Lento Helsinki – Istanbul – Tashkent ja

Ashgabat – Istanbul – Helsinki (Turkish Airlines)

Lento  Mary – Ashgabat (Turkmenistanin lentoyhtiö)

lentokenttä-  sekä kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset

matkaohjelmassa mainitut retket, pääsyliput kohteisiin ja ruokailut

majoitus kolmen/neljän tähden hotellissa (kohteesta riippuen) jaetussa 2hh aamiaisineen

matkanjohtajan palvelut Uzbekistanin puolella

Uzbekistanissa suomenkielinen ja Turkmenistanissa englanninkielinen opaspalvelu

 

Hintaan ei sisälly:

pakollinen matkavakuutus

alkoholijuomat

juomarahat kuljettajalle ja paikalliselle oppaalle

Uzbekistanin e-viisumikulut

Turkmenistanin viisumikulut (57$ + 12$) matkustaja maksaa rajanylityspaikalla itse

 

 

Alustava lentoaikataulu:

18.10 Helsinki - 22.35 Istanbul

00.50 Istanbul - 07.15 (+1) Tashkent

02.55 Ashgabat - 05.10 Istanbul

08.25 Istanbul - 11.45 Helsinki

 

Ilmoittautumiset: 17.2.2019 mennessä. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.
Maksuehdot: 550 € ennakko 7pv varauksen jälkeen, loput 2 vk ennen matkaa.
Huom! Kirjoitetuilla lento- ja junalipuilla ei ole palautusoikeuksia, mikäli matkustaja peruu matkan kun liput on jo kirjoitettu, joten huolehdithan matkavakuutuksesta, joka korvaa kulut peruuttamistapauksessa.
Matkalle vaaditaan vähintään 8 henkilöä, jotta matka toteutuu.
Mikäli matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, palautetaan maksut viimeistään 1 kk ennen matkan alkua.

 

Matkaohjelma

1.päivä Lento Helsinki - Tashkent / Hotelli Asia Tashkent*** / Lentoateria

Kokoontuminen Helsinki Vantaa lentoasemalla klo 16.00. Omatoiminen lento Tashkentiin, välilasku Istanbulissa.

 

2.päivä Tashkent / Hotelli Asia Tashkent*** / A, L

Saapuminen Tashkentiin aamulla klo 6.20. Paikallisen matkanjärjestäjän edustaja ottaa vastaan lentoasemalla. Kuljetus hotelliin, aamiainen ja lepo. Iltapäivällä tapaaminen Tadzhikistanista saapuvan ryhmän kanssa, lounas ja kaupunkikierros, jonka aikana näemme teatteriaukion, Barak-Khana madrassan, Kaffal-Shashi mausoleumin ja käsityöläisverstaat.

 

3.päivä / Tashkent - Samarkand / Hotelli*** / A, L

Aamiainen hotellissa tai eväspussi mukaan. Klo 8.00 - 10.10 Junamatka Samarkandiin pikajunalla Afrosiab. Majoittuminen hotelliin. Lounaan jälkeen kaupunkikierros: Registan aukio, Ulugbekin, Till-Kari ja Ser-Dor madrassat, Gur-Emir mausoleumi, moskeija Bibi-Khanim, markkinat, Ulugbekin tähtitorni, Shakhi-Sinda mausoleumit.

 

4.päivä / Samarkand - Shahrisabz - Buhara (160+280 km) / Hotelli Asia Buhara**** / A, L

Varhainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen ajamme kohti Shahrisapzia. Matkan varrella vierailemme paikallisen perheen luona, jonka elinkeinot ovat mm karjanhoito ja mattokutomo. Teetarjoilu. Saapuessa Shahrisabziin tutustumme Ak-Sarai palatsin raunioihiin, Kok-Humbaz moskeijaan, Humbaz-Zeidon-, Shamsitdin Kulala- sekä Dzhahangiriin mausoleumiin ja Timur Lenkin hautaholviin. Lounaan jälkeen jatkamme matkan kohti Buharaa. Majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa.

 

5.päivä / Buhara / Asia Bukhara**** / A

Aamiainen hotellissa. Koko päivän tutustuminen Bukharaan: Ark linnoitus, Bolo-house moskeija, Chasma-Ayb ja Ismail-Samani mausoleumi (800-900-luvulta), arkkitehtuuriyhdistelmä Poy-Kalian (1100-luvulta), silkkitori, Toki-bazar kultaseppäkortelli, Toki-Sarrafon rahanvaihtajien kortteli, vanhakaupunki (1600-1700-luvulta).

 

6.päivä     Bukhara – Farab (Turkmenistanin Raja) – Mary (390 km) / Hotel Mary*** / A, L, I

Aamiainen hotellissa. Matka Turkmenistanin rajalle (123km), rajamuodollisuuksien jälkeen matka jatkaa Mary kaupunkiin. Lounas Turkmenabadissa. Jos rajamuodollisuudet ja matka sujuvat hyvin ehdimme käydä muinaisessa Mervissä. Majoittuminen ja illallinen Maryssa.

 

7.päivä         Mary - Ashgabat / Hotel Ak Altyn**** / A, L, I                  

Aamiainen hotellissa tai eväspussi mukaan. Jos edellisenä päivänä emme käyneet Mervissä, lähdemme hotellista klo 7.00 ja käymme Mervissä (40 km Marysta). Omana aikana se oli yksi Arabien kalifikunnan tärkeimpiä ja vauraimpia keskuksia. Tänä päivänä Merv on Unescon maailmanperinnön suojelukohde, jonka alueella voi katsoa viiden muinaiskulttuurin jälkiä. Retken jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Ashgabatiin klo 11.15. Saapuessa Ashgabatiin lounas ja kaupunkikierros (sis. kansanmuseo vierailun), jonka jälkeen kuljetus hotelliin, majoittuminen ja illallinen. 

 

8.päivä         Ashgabat – Darvaza - Ashgabat / Hotel Ak Altyn**** / A, L, Retki-illallinen

Aamiainen hotellissa. Klo 12.00 alkaa retki Darvasan kansallispuistoon (250 km / suunta), jossa sijaitsee ”Helvetin portaat” eli toimiva maakaasukraatteri. Vierailemme turkmenialaisessa maalaisperheessä, jossa tutustumme paikallisiin tapoihin ja nautimme lounaasta. Paluu Ashgabatiin myöhään illalla.

 

9.päivä         Ashgabat – Nisa  – Ashgabat / Hotel Ak Altyn**** / A, L

Aamiainen hotellissa. Retki Ashgabadin ulkopuolelle. Vierailemme 60 km pääkaupungista sijaitsevassa hevosenjalostamossa, jatkamme matkaa muinaiseen Nisaan ja Kypchakiin. Köysiradan Asma Yolyn tuntumassa nautimme lounaasta ja päätymme retken Ashgabadin suuressa basaarissa, jossa on mahdollisuus tehdä viimeiset matkamuisto-ostokset.

 

10.päivä         Paluulento Ashgabat – Helsinki / Eväspussi mukaan / Lentoateria

24.00 Huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle, josta klo 2.55 lento Helsinkiin Istanbulin kautta. Saapuminen Helsinkiin klo 11:55.

 

Huom! Pienet ohjelman muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä. Tarkemmat tiedot kaikista hotelleista ilmoitamme 2 vk ennen matkaa.